8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Veliki derbi na Koševu – Sarajevo čeka Borac

U 26. kolu Premijer lige BiH danas na Koševu derbi igraju prvoplasirano Sarajevo i banjalučki Borac, koji je drugi na tabeli.

Sarajevo je imalo veliku prednost, ali je počelo da gubi bodove, dok su pratioci krenuli da se približavaju, pa je tako Borac prišao na samo pet bodova zaostatka.

Fudbaleri Sarajeva u jesenjem dijelu prvenstva bili su bez poraza, ali su u proljećnom dijelu šampionata izgubili već tri utakmice, posljednju u Mostaru od Veleža prošlog vikenda.

Nakon remija bez golova sa Željezničarem na startu proljećnog dijela šampionata, Sarajevo je odigralo još sedam mečeva u prvenstvu i Kupu i svi su završeni identičnim rezultatom – 1:0, s tim što je „bordo tim“ četiri takva duela dobio, a tri izgubio.

Borac, na drugoj strani, ima sedam pobjeda u oba takmičenja i poraz u Mostaru od Veleža, poslije kog su zaređali sa trijumfima, pa ih sada imaju šest zaredom – pet u prvenstvu i dva u Kupu.

Posljednji prvenstveni duel koji je Borac dobio u gostima kod Sarajeva je bio još u septembru 2013. godine.

Večerašnji derbi na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ počinje u 19.00 časova.

U preostala dva meča 26. kola Premijer lige BiH koja su danas na programu od 15.00 časova posljednjeplasirana Krupa dočekuje Slobodu.

Krupa ima imperativ pobjede kako bi koliko-toliko uhvatila priključak sa timovima koji su ispred nje na tabeli.

U lošoj formi su i jedni i drugi, Krupa je bez pobjede ovog proljeća, zadnji put su trijumfovali još 12. decembra nad Željezničarem na svom terenu 2:1.

Krupljani, inače, na posljednja tri meča protiv Slobode na svom terenu ne znaju za trijumf.

Za Krupu, ali i za sebe bi mogla da odigra ekipa Tuzla Sitija, koja se nalazi u odličnoj formi, a gostuje kod Mladosti iz Doboj-Kaknja, koja je zasad na četiri boda ispred Radnika i Olimpika, kojima je mnogo teže u borbi za opstanak.

Mladost je do sada četiri puta ugostila Tuzla Siti, koji je svaki put trijumfovao.

Premijer liga, 26. kolo – subota:

15:00 Krupa – Sloboda
Mladost (DK) – Tuzla Siti
19:00 Sarajevo – Borac

Nedjelja:

15:00 Olimpik – Zrinjski
17:00 Radnik – Željezničar
19:00 Široki Brijeg – Velež

Tabela: Sarajevo 52, Borac 47, Velež, Široki Brijeg i Zrinjski po 45, Tuzla Siti 41, Željezničar 39, Sloboda 25, Mladost DK 24, Radnik i Olimpik po 20 i Krupa 16.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se