0.4 C
Zvornik
29. јануара 2023.

Vatra u selima oko Šekovića prijetila kućama, ugašena poslije šestočasovne borbe

Požar koji je danas izbio u blizini kuća u šekovačkim selima Požioci i Miljanovići ugašen je nakon šestočasovane borbe sa vatrenom stihijom, a povrijeđenih nije bilo, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Zvornik.

Mladen Lazić, koji je učestvovao u gašenju požara, rekao je Srni da su se dobrovoljci i mještani sela Požioci i Miljanovići u blizini čijih kuća je izbio požar šest časova borili sa vatrom.

„U Požiocima je vatra došla do kuća i prijetila da ugrozi stanovništvo koje je mahom starije i nije u mogućnosti da se izbori sa požarom“, rekao je Lazić.

On je dodao da je vatra zahvatila predjele pod šumom i da su gorjeli nisko rastinje i drveće.

„Bio je zahvaćen bio veliki prostor, a problem je što je teren nepristupačan zbog čega je i gašenje bilo problematično, ali na sreću uspjeli smo da se izborimo jer je zemljište vlažno i to nam je išlo na ruku“, naveo je Lazić.

Nakon uspješno ugašenog požara dobrovoljci iz Šekovića prešli su na lokaciju u selo Miljanovići.

„Susreli smo se sa istom situacijom. Gore šuma i nisko rastinje. Nakon nekoliko sati gašenja, požar je savladan“, rekao je Lazić.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da je požar u selu Požioci prijavljen u 12.15 časova i da je uspješno lokalizovan uz pomoć policije, Civilne zaštite i mještana.

On je dodao da će policija sačiniti izvještaj o pričinjenoj materijalnoj štiti i proslijediti na dalje postupanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se