12 C
Zvornik
24. април 2024.

Vasilić: Smanjen broj krivičnih djela, povećan broj saobraćajnih nezgoda

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić rekao je danas da je u prva tri mjeseca ove godine na području ove uprave došlo do pada evidentiranih krivičnih djela za 14,2 odsto, smanjenja broja narušavanja javnog reda i mira za 20 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda veći za 12 odsto.

Vasilić je na konferenciji za novinare naglasio da u ovom izvještajnom periodu nije bilo nedozvoljenih djela koja bi dovela do većeg uznemirivanja javnosti, pa se može reći da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik za prošla tri mjeseca bilo zadovoljavajuće.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 150 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 16 saobraćajnih nezgoda ili 12 odsto.

„Od ukupno 150 saobraćajnih nezgoda, jedna je bila sa poginulim licem, četiri sa teško i 21 sa lakše povrijeđenim licima“, rekao je Erkić i dodao da su ostale saobraćajne nezgode bile sa materijalnom štetom.

Prema njegovim riječima, u prva tri mjeseca policija je kontrolisala 3.337 vozača i vozila, evidentrala 3.709 prekršaja i izdala 3.566 prekršajna naloga.

„Iz saobraćaja je isključeno 48 vozila i 242 vozača, od kojih je 185 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, te jedan vozač zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava“, rekao je Erkić i naglasio da je 17 vozača isključeno iz saobraćaja jer su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga.

Erkić je rekao da je i dalje najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda brzina vožnje koja nije prilagođena uslovima puta.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da su u posmatranom periodu na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirana 133 krivična djela, što je 14,2 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 126 izvještaja protiv 123 lica, od kojih je bilo šest maloljetnika i 31 lice koja su povratnici u vršenju krivičnih djela“, rekao je Savić.

On je dodao da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 169.528 KM.

Savić je rekao da je među ovim krivičnim djelima 110 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, po devet krivičnh djela iz oblasi zloupotrebe opojnih droga i oblasti privrednog kriminaliteta, te pet krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se