8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Smijenjeni rukovodioci sedam šumskih gazdinstava u RS

– Vlada Republike Srpske na današnjoj posebnoj sjednici donijela je odluku o smjeni rukovodilaca sedam šumskih gazdinstava i tri organizacione jedinice zbog negativnog poslovanja koja su ostvarili prošle godine.

Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, rekao je da će na njihovo mjesto biti postavljeni novi ljudi.

„I druga javna preduzeća će biti tretirana na isti način“, rekao je Pašalić.

Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) jutros je saopštio da smatra nedopustivim da je jedanaest šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj iskazalo gubitak u poslovanju i ocjenjuje da ne postoje opravdanja za tako loš rezultat u radu.

SNSD je tražio od Vlade Republike Srpske, nadležnog ministarstva i Javnog preduzeća „Šume Srpske“ hitnu smjenu odgovornih za loš rezultat u poslovanju svih jedanaest gazdinstava, saopšteno je iz ove partije.

Takođe, SNSD traži od nadležnog ministarstva da predloži i imenuje novo rukovodstvo na period od šest mjeseci s ciljem stabilizacije i obezbjeđivanja pozitivnih trendova u poslovanju.

„Od istražnih organa SNSD traži da izvrše uvid u rad ovih šumskih gazdinstava i utvrde eventualne nezakonitosti u radu“, ističe se u saopštenju. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se