23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sistematski pregled za sportiste do 18 finansiraće ministarstvo i fond

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja sufinansiraće obavezan godišnji sistematski pregled za sportiste do 18 godina, sportiste sa invaliditetom i kategorisane sportiste, kako je i predvidio Zakon o sportu, istakla je resorni ministar Sonja Davidović.

Davidovićeva je u razgovoru sa direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejanom Kusturićem istakla da je zdravstvena zaštita sportista izuzetno važan segment koji je definisan i Zakonom o sportu i izrazila zadovoljstvo što se nastavlja saradnja sa Fondom u ovom segmentu.

Finansiranje sistematskih pregleda sportista sa invaliditetom i kategorisanih sportista je, objasnila je ona, novina koja je definisana novim Zakonom o sportu, jer je namjera da se ovom mjerom obuhvati što veći broj sportista, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Kusturić je rekao da Fond od početka saradnje sa ovim ministarstvom insistira na značaju prevencije kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti i da je to najbolji način da se spriječe tragični događaji na sportskim terenima.

Sistematske preglede sportista obavljaće Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se