2 C
Zvornik
20. април 2024.

Revakcinisano 55 zdravstvenih radnika zvorničke bolnice


ZVORNIK – U Opštoj bolnici u Zvorniku danas je „sputnjikom ve“ revakcinisano 55 radnika ove zdravstvene ustanove, rekao je direktor Bolnice Ivan Popović.

Popović je naglasio da je do sada više od 50 odsto zaposlenih primilo vakcinu i da je oko 90 odsto ljekara Bolnice vakcinisano.

Ističući da će vakcinisanje i revakcinisanje biti nastavljeno sve dok ima zainteresovanih radnika Bolnice, Popović je rekao da se vide prvi pozitivni rezultati vakcinisanja.

„Trenutno su dva radnika ove bolnice pozitivna na virus korona sa blažom kliničkom slikom i nadamo se da će nastavkom vakcinisanja svih zaposlenih biti bolje i da nijedan radnik neće biti zaražen ovim virusom“, izjavio je Popović novinarima.

On je ukazao da je u regiji Birač i dalje, nažalost, teška epidemiološka situacija.

„U kovid odjeljenju zvorničke bolnice trenutno su smještena 54 pacijenta, od kojih je 10 životno ugroženo i nalaze se na respiratorima, a dva su intubirana, dok se više od 90 odsto hospitalizovanih pacijenata nalazi na terapiji kiseonikom“, rekao je Popović.

On je istakao da svi ljekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje ulažu napore da pacijentima bude bolje i da zdravi napuste ovu ustanovu.

Radiolog Mile Birčaković, koji je revakcinisan, rekao je da je svaki dan suočen sa radiološkim slikama kovid infekcije i pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere i da se vakcinišu.

„Virus korona je ozbiljna bolest, a u određenom procentu ima neželjene ishode. Jedini način da se izađe iz ove zdravstvene krize jeste imunizacija“, naglasio je on.

Ističući da do sada nakon vakcinisanja nije bilo nikakvih zdravstvenih komplikacija, Birčaković je rekao da su vakcine svih proizvođača približno efikasne i da je potrebna masovna imunizacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se