4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Preminula beba zaražena virusom korona

Beba iz Kragujevca koja je bila zaražena korona virusom je preminula, saznaje Telegraf.rs. Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima ljekara preminula.

– Novorođenče uzrasta 9 dana, u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova. Tokom liječenja od infekcije covid 19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKCK su primjenjene sve terapijske procedure, neophodne u liječenju infekcije covid 19 u neonatalnom uzrastu.

– Tokom liječenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz ljekarsku pratnju prebacuje u Turpšovu, zbog nastavka liječenja, koje podrazumeva zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije.

– Na primjenjenu terapiju tokom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe – kažu za Telegraf.rs u dečijoj klinici u Tiršovoj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se