10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Povoljniji uslovi za boravak djece u vrtiću u Šekovićima, potrebna sanacija krova

Obdanište „Majka Jevrosima“ u Šekovićima trenutno pohađa 50 djece u dosta povoljnijim uslovima od početka godine, ali na objektu je potrebno sanirati i krov da bi boravak bio još uslovniji, rekao je vršilac dužnosti direktora Mladen Lazić.

Lazić je naveo da problem predstavlja što krov prokišnjava i predstavlja problem boravku djece u ovoj predškolskoj ustanovi.

On je naveo da su u protekla tri mjeseca zamijenili radijatore i popucala stakla na prozorima i da su za tu investiciju izdvojili oko 2.000 KM, te da bez saradnje sa načelnikom opštine Miladinom Lazić ne bi uspjeli da urade te poslove.

Lazić je rekao da će opština izdvojiti dio sredstava za sanaciju krova, ali je ukazao da im je neophodna i pomoć republičkih institucija, međunarodnih organizacija i fondacija.

„Započeli smo i radove na uređenju dvorišta, planiramo sadnju cvijeća, osposobljavanje sprava za dječije igralište i postavljanje ograde. Da bi djeca bila bezbjednija, ali i zbog zaštite objekta, u narednom periodu u dvorištu obdaništa biće postavljene sigurnosne kamere“, rekao je Lazić.

Zbog epidemiološke situacije, u predškolskoj ustanovi „Majka Jevrosima“ u Šekovićima djeca od jedne do šest godina podijeljena su u dvije grupe od po 25 djece.

Bez obzira što je ove godine izostao Program pripreme djece pred polazak u školu, vaspitačice u ovoj ustanovi pripremaju djecu tog uzrasta jer vjeruju da će im biti olakšan boravak u školi.

„Djecu želimo da pripremimo za školu, da ih socijalizujemo, radimo po programu gradivo koje je prikladno za školarce i tu smo naišli na dobru saradnju sa roditeljima“, naglasio je Lazić.

On je naveo da planiraju i da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, organizuju izlete, da posjete ustanove na području opštine, Policijsku stanicu, biblioteku, opštinsku administraciju.

Predškolska ustanova „Majka Jevrosima“ počela je da radi u septembru 1983. godine kao samostalna radna organizacija za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Staniša Vlačić“.

Od oktobra 1992. godine njene prostorije služile su drugoj namjeni, kao Dom za smještaj djece izbjeglica, do 1997. godine kada je ponovo počela sa radom kao Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Majka Jevrosima“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se