Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

Otvaraju se bašte kafića, a učenici nižih razreda kreću u školu

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije usvojio je danas izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera u kojima se navodi da se od sutra dozvoljava rad ugositeljskih objekata pod određenim uslovima, a djeca nižih razreda se od utorka vraćaju na nastavu.

Kako se navodi u saopštenju, od sutra pa do osmog aprila od šest do 22 časova će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, a biće moguće posluživanje hrane i pića u vanjskom prostoru objekta samo ukoliko je otvoren bar sa tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven, javljaju Nezavisne.

Nadalje, od 08. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima (na otvorenom i u zatvorenom prostoru) za smještaj, ishranu i piće.

Sve to biće moguće uz strogo poštovanje uputstava Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kada su u pitanju škole, od utorka se nastavlja odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.

„Za ostale učenike, od 6. do 9. razreda, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijata on line korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva“, navodi se u saopštenju.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close