8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Ivanić posle skoro dvije godine srušio Partizan i najavio odbranu titule

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana sa 1:0 u 164. večitom derbiju.

Titula, 32. po redu, ili drama u borbi za istu? Mirko Ivanić je rekao – „dopišite još jednu recku Zvezdi“. Crnogorski reprezentativac već je ove sezone pokazao da mu je verovatno i najbolja u karijeri, a sada je to samo potvrdio i obradovao sve „zvezdaše“. Posle gotovo dve godine posta, crveno-beli su pobedili zahuhtali Partizan sa 1:0, zaustavili seriju od 17. pobeda Aleksandra Stanojevića i ono što im je sigurno najbitnije, pred poslednjih osam utakmica u šampionatu ulaze sa ogromnih 12 bodova prednosti što bi značilo da samo čudo može da ih spreči da odbrane titulu.

Gledali smo prilično buran duel dva rivala, sa dosta tenzija, čarki, startova koji su na kraju prouzrokovali i povrede (Dijega Falćinelija, prim.aut.). Ne može se reći da šansi nije bilo, jer su se u nekoliko intervala zaista ređale kao na traci. Utakmica je otvorena prilično tvrdom igrom na obe strane. Partizan je krenuo mnogo bolje, imao inicijativu u prvih pola sata.

U 31. minutu Zvezda je imala najbolju šansu za domaće u prvih 45 minuta. Ivanić ga je majstorski proigrao na nekih 10 metara od gola. Čini se da se vezista crveno-belih „uplašio uspeha“ pa je umesto udarca iz prve odlučio da primi loptu i namesti se za udarac. Na kraju ga je uputio, ali iz dost teže situacije pa je Vladimir Stojković odbranio i sačuvao mrežu.

Partizan je imao dve sjajne šanse u intervalu od samo dva minuta. Prvo je u 41. viđena ubedljivo najbolja šansa na obe strane. Filip Holender je mogao da otvori golgeterski konto na derbijima nakon kontre, ali mu je na put stala prečka. Nakon toga se i mladi Nemanja Jović nije proslavio kada je umalo matirao kapitena domaćih, ali je reprezentativac Kanade uspeo da osujeti njegov pokušaj.

Odmah je na startu drugog dela odlučio da napravi dve promene. Zamenio je Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića, a na teren poslao Gelora Kangu i Dijega Falćinelija. Delovalo je kao da su tada crveno-beli živnuli i krenuli u završavanje konačne misije – overu titule.

Meč viner Mirko Ivanić u 58. minutu još jednom je potvrdio da su prekidi najjače oružje Dekijeve zvezde. Kanga je centrirao iz kornera, Crnogorac naskočio čuvare i matirao Stojkovića. Tako je postavio i, ispostaviće se, konačan rezultat utakmice. Daleko od toga da nije bilo više uzbuđenja na „Marakani“…

Tada se i rasplamsala atmosfera na terenu. Suma koji je nagazio Sanoga izazvao je gužvu na terenu koja je okončana žutim kartonima za njega i Miloša Degeneka. Nakon toga i Milunović je prilično agresivno zaustavio Gvinejca i takođe se upisao u „tefter“ Novaka Simovića koji je, na njegovu sreću i sreću svih aktera, ipak bio u drugom planu na 164. večitom derbiju.

Partizan je mogao do izjednačenja i šanse da ostane na „minus devet“, ali je pokušaj Sume u 89. minutu odlično zaustavio njegov udarac i potvrdio trijumf crveno-belih. Zvezdi je sada potrebno „samo“ četiri pobede kako bi i zvanično potvrdila titulu. Čini se da je nemoguća misija pred Partizanom koji, svakako, nema ništa u svojim rukama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se