15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Inspektorki godina zatvora i zabaran rada u policiji

BANjALUKA – Bivša policijska inspektorka Jelena Florjan osuđena je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na godinu zatvora zbog primanja mita od bivšeg direktora Srednjoškolskog doma Branislava Vidića.

Florjanovoj je izrečena i zabrana vršenja poziva policijskog službenika na tri godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Florjanova je prošle sedmice zaključila je sporazum o priznanju krivice i pristala da bude osuđena na godinu zatvora.

Sporazum je prihvatio Okružni sud u Banjaluci, a presuda je danas izrečena. Postupak je razdvojen u odnosu na Grujića, kojem će suđenje početi ispočetka, piše Glas Srpske.

Optužnica tereti Grujića i Florjanovu da su, radeći kao inspektori za privredni kriminalitet, u februaru prošle godine od Vidića tražili 30.000 maraka kako bi obustavili istragu koju su vodili protiv njega po anonimnoj prijavi.

– Grujić je 18. feburara od Vidića primio 20.000 KM da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše radnju koju ne bi smjeli izvršiti, a nakon što su duže vreme preduzimali radnje po anonimnoj krivičnoj prijavi protiv njega. Ostatak od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora Srednjoškolskog doma – navodi se u optužnici.

Grujić je uhapšen nakon što je od Vidića primio mito u označenim novčanicama, a primopredaju je pratila policija. Tokom akcije Vidić je prijavio inspektore i učestvovao u režiranoj predaji novca Grujiću, da bi odmah nakon toga u dogovoru sa istražiocima otišao u službene prostorije PU Banjaluka kako bi ga Florjanova saslušala u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju su optuženi protiv njega vodili. Ona je tokom saslušanja i uhapšena nakon čega je pretresena i službena kancelarija koju su optuženi koristili u PU Banjaluka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se