12.4 C
Zvornik
01. октобра 2022.

Hotel „Rajska dolina“ simbol Jahorine sa dugom tradicijom

JAHORINA – Hotel „Rajska dolina“ na planinskoj ljepotici Jahorini postoji gotovo 100 godina.

Koordinator za smještaj u „Rajskoj dolini“ Vera Radović u razgovoru za Srnu priča da je uoči stogodišnjice postojanja, hotel renoviran te postao jedan od najluksuznijih u najposjećenijem zimskom odmaralištu.

„Renoviran je i otvoren 10. novembra prošle godine, a u vlasništvu je Vlade Republike Srpske. Ima oko 60 zaposlenih radnika, dok je u sezoni taj broj povećan. U hotelu sa četiri zvjezdice uklopljeni su brojni detalji koji podsjećaju na bogatu istoriju i tradiciju“, navodi Radovićeva.

Ona ističe da je otvaranjem renoviranog hotela poboljšana turistička ponuda Jahorine, povećan broj smještajnih kapaciteta, a samim tim i skijalište će biti privlačnije gostima.

Ono što hotel čini specifičnim u odnosu na ostale jeste njegova duga istorija, objašnjava Radovićeva, kao i lokacija jer se nalazi u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda „Poljice“.

U hotelu, iz kojeg se pruža najljepši pogled na skijalište, širi se miris novog namještaja, unutra je prijatan ambijent kojim preovlađuju siva, smeđa, bež i zlatna boja.

Prema njenim riječima, danas je „Rajska dolina“ hotel sa oko 200 ležajeva i 94 sobe, od kojih su dva apartmana.

Osim smještajnih kapaciteta, tu je i hotelski restoran, lobi bar, kamin-sala, spa centar (džakuzi, sauna, soba za masažu), teretana, frizerski salon, dječija igraonica, konferencijska sala, skijašnica sa kompletnom opremom, a za ljetne sadržaje – bicikla i kvadovi.

Parking je obezbijeđen u krugu od 300 metara ispred, odnosno iznad hotela.

Duga tradicija koja se ne prekida

Radovićeva podsjeća da hotel ima dugu tradiciju i datira od kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Izgradnja objekta počela je 1923, dok je 1925. godine napravljena centralna zgrada.

„Partizani su ga zapalili 1943. godine, a poslije pet godina renoviran i adaptiran u potpunosti. To je kralj poklonio Vojsci Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Zatim 1952. godine napravljen je dio koji su u to vrijeme zvali depadans. Pred olimpijadu je centralna zgrada i depadans, sadašnje lijevo krilo hotela, u potpunosti renoviran i povezan međusobnom toplom vezom“, priča Radovićeva i dodaje da je sada ponovo renoviran.

Pred zimsku sezonu je hotel otvoren, dodaje Radovićeva i kaže da su zadovoljni posjećenošću, a gosti su dolazili iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, uprkos ograničenjima i virusu korona.

Kada je riječ o planovima, Radovićeva poručuje da za ljeto planiraju promotivne ponude, zanimljive pakete sa svim sadržajima koje nude, bilo da je to spa centar, sportski dio, a sve s ciljem da turisti dođu na Jahorinu jer imaju šta da vide.

Ona dodaje da posjetioci na Jahorini mogu da uživaju u prirodi i čistom planinskom vazduhu na 1.916 metara nadmorske visine.

„Poboljšaćemo i uslugu hotela i na tome trenutno radimo. S obzirom na to da kompleks raspolaže sa još jedinica koje bi se mogle i trebale renovirati, na dugoročno, Ugostiteljski servis iz Banjaluke u narednom periodu radiće na tome i tako povećati ponudu zajedno sa ovim sadašnjim kompleksom“, ističe Radovićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se