SvijetVIJESTI

Haos u Americi: Nastradao mladić, demonstranti krenuli na policiju

Amerika je ponovo na nogama. Svega 16 kilometara od mjesta gdje je ubijen Džordž Flojd, policija je pucala na mladića afroameričkog porijekla.

On je, kako navodi Rojters, bio zaustavljen zbog prekršaja u vožnji, ali se ta intervencija policije završila njegovom smrću. Momentalno su organizovani protesti ispred zgrade policije u Bruklinu, gdje se tragedija i dogodila.

​Bijesni demonstranti sukobili su se s policijom, koja je bila primorana da upotrebi suzavce i gumene metke.

Demonstranti su uzvikivali „Pravda za Džordža Flojda“ i oštetili su dva policijska vozila.

Mladić koji je ubijen identifikovan je kao Donti Rajt, a imao je svega 20 godina.

​U ranijem saopštenju policije je navedeno da je mladi Donti Rajt rutinski zaustavljen dok je upravljao automobilom, da je tokom provjere ustanovljeno da je za njim raspisana potjernica i da je on, nakon pokušaja hapšenja, sjeo u svoj automobil pokušavajući da ode s lica mjesta, ali je jedan od policajaca pucao u njega.

​Mladić je ipak pobjegao, ali je nedaleko od mjesta incidenta udario u drugi automobil i preminuo, prenio je Rojters.

Protesti zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima ne jenjavaju a vrhunac je bilo ubistvo Flojda, u Mineapolisu, koje se dogodilo 16 kilometara od ovog najnovijeg ubistva.

Flojd je praktično ugušen prilikom hapšenja, kada je policajac na njega kleknuo i koljenom ga ugušio. U toku je inače sudski postupak protiv policajca koji je brutalno ubio Flojda.

Izvor
sputniknews.com
Tagovi
Back to top button
Close
Close