10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Zvornički ugostitelji pokazali nezadovoljstvo mjerama Štaba, mirno prošetali do Gradske uprave

Ugostitelji su se, nakon kratkog zadržavanja na gradskom trgu kod spomenika, uputili prema Gradskoj upravi, gdje su se zadržali desetak minuta, nakon čega su se mirno razišli.

Jedan od učesnika mirnog protesta Bojan Lukić rekao je da su se ugostitelji spontano i mirno okupili samo sa željom da im se omogući da rade i radom doprinose razvoju ove zajednice jer, naveo je on, ugostitelji nisu najveći krivci za širenje epidemije.

-Zvornički ugostitelji pokrenuće inicijativu za osnivanje novog udruženja ugostitelja čiji će predstavnici moći da pregovaraju sa lokalnom zajednicom i republičkim organima o svojim poslovnim interesima – rekao je Lukić, koji je i odbornik u Skupštini grada.

Lukić je naveo da će u ime odborničkog Kluba SDS-a u Skupštini grada Zvornika pokrenuti inicijativu o sazivanju posebne sjednice lokalnog parlamenta koji bi razmatrao položaj i rad ugostiteljskih objekata u vrijeme pandemije virusa korona.

Ugostitelj Sretenka Šoja izjavila je da je na početku pandemije morala da zatvori jedan od restorana u gradu Zvorniku koji je bio prepoznatljiv po razvoju turizma.

-Zatvaranjem ovog restorana, grad je izgubio u periodu korone najmanje 10.000 turista – naglasila je Šoja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se