8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Zvornički MSD humanitarnom akcijom obilježio 8. mart

ZVORNIK – MSD Zvornik odlučio je da Dan žena, 8. mart, obilježi humanitarnom akcijom u kojoj su pomogli porodici iz zvorničkog mjesta Lokanj kupovinom neophodnog kućanskog aprata.

-Danas smo umjesto ulične akcije, podjele cvijeća našim sugrađankama povodom 8. marta, odlučili da prikupljeni novac za tu aktivnost usmjerimo na kupovinu veš mašine za porodicu Tomić iz Lokanja. Smatrali smo da je ovaj gest daleko neophodniji i da će bar u maloj mjeri olakšati život šestočlanoj porodici Tomić iz Donjeg Lokanja, rečeno je u saopštenju iz zvorničkog ogranka mladih SNSD-a.

Porodica nema veš mašinu, tako da majka troje djece mora ručno da pere veš. Da bi stvar bila gora, ona ima jako ozbiljan zdravstveni problem desne ruke koji joj znatno otežava ručno pranje veša za svoju cijelu porodicu.

Pored troje djece, ona živi sa suprugom i njegovom majkom. Porodica stanuje u kući staroj skoro stotinu godina u kojoj su uslovi praktično nemogući za život. Dobri ljudi iz Lokanja odlučili su se da priteknu u pomoć i sagrade im novu kuću nadomak stare u kojoj trenutno stanuju.

Iz MSD-a Zvornik pozivaju sve ljude dobre volje da se u skladu svojih mogućnosti pridruže ovoj akciji i učestvuju u izgradnji nove kuće koja će porodici Tomići omogućiti lakše, ljepše i udobnije uslove za život.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se