Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

Višković: Danas stiže 20.000 vakcina

Pedsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da će danas oko 15.00 časova u Republiku Srpsku stići još 20.000 vakcina Sputnjik, a riječ je o vakcinama komponente dva, odnosno za revakcinaciju.

Predsjednik Vlade danas će, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, dočekati ovu isporuku vakcina u 15.00 časova.

On je podsjetio da je prošle sedmice u Srpsku stiglo 20.000 vakcina Sputnjik prve komponente čime je započela vakcinacija zdravstvenih radnika i lica iz prioritetnih grupa prema planu vakcinacije.

Višković je istakao da će u narednim danima u Republiku Srpsku prema planu isporuke biti isporučeno još 20.000 vakcina Sputnjik prve komponenete što omogućava i stvara preduslove da se započne sa masovnijom vakcinacijom građana u Republici Srpskoj.

– O svim detaljima koji prate proces vakcinacije u Srpskoj građani i javnost imaće tačne i balgovremene informacije od nadležnih službi – dodao je premijer.

Vakcine Sputnjik u Srpsku stižu sukcesivno, a Republika Srpska je dogovorila i platila 400.000 doza ove vakcine što omogućava vakcinaciju 200.000 osoba.

Premijer Srpske je pojasnio da je Republika Srpska, pored vakcine Sputnjik, platila i 400.000 doza vakcina u okviru programa Kovaks, a u toku su pregovori sa kineskim partnerima za kinesku vakcinu Sinofarm.

– To znači da Republika Srpska ima plaćenih 800.000 doza, odnosno vakcina za 400.000 osoba – istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Izvor
Srna
Tagovi
Back to top button
Close
Close