INFOCENTAR

Viber ne radi, ali i neke druge aplikacije

Gugl je priznao grešku - ažuriranje izazvalo kolaps Android sistema.

Aplikacija Android sistemski WebView je zbog lošeg podešavanja izazvala kolaps mnogih Android aplikacija, uključujući Viber, gmail, ZOOM i mnogih drugih.

Ako ste ažurirali aplikaciju tokom 22. ili 23. marta možda je i vaš uređaj na spisku onih pogođenih ovom greškom, koja onemogućava normalno korišćenje raznih aplikacija.

Recimo, gmail nekim korisnicima ne radi uopšte i bez obzira na to šta pokušali da urade ne mogu da pristupe aplikaciji, koja ih uporno izbacuje napolje. Ne rade ni Gugl kalendar, Keep, Classroom, pa čak ni Chrom i Duo za video pozive.

 

Kako da riješite ovaj problem?

Jedino rješenje jeste da sačekate da Gugl zvanično potvrdi novim ažuriranjem da je problem riješen, a to mora biti brzo s obzirom na to koliki broj aplikacija ne radi ili da, kako se to kaže downgrade-ujete Android sistemski WebView aplikaciju na prethodnu verziju, koja je radila normalno.

Da biste to uradili uđite u Play Store i potražite Android sistemski WebView. Kliknite na ikonicu aplikacije, uđite u njen opis i kliknite na Deinstaliraj dugme. Nakon toga resetujte telefon i trebalo bi da sve aplikacije opet rade.

Izvor
rtrs
Tagovi
Back to top button
Close
Close