15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Viber ne radi, ali i neke druge aplikacije

Aplikacija Android sistemski WebView je zbog lošeg podešavanja izazvala kolaps mnogih Android aplikacija, uključujući Viber, gmail, ZOOM i mnogih drugih.

Ako ste ažurirali aplikaciju tokom 22. ili 23. marta možda je i vaš uređaj na spisku onih pogođenih ovom greškom, koja onemogućava normalno korišćenje raznih aplikacija.

Recimo, gmail nekim korisnicima ne radi uopšte i bez obzira na to šta pokušali da urade ne mogu da pristupe aplikaciji, koja ih uporno izbacuje napolje. Ne rade ni Gugl kalendar, Keep, Classroom, pa čak ni Chrom i Duo za video pozive.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">All of a sudden, loads of Android apps started crashing for me this evening including Amazon Shopping, Gmail. Turns out the culprit is an Android System Webview update. Search for it in the play store and hit uninstall and it fixes the problem. <a href="https://twitter.com/hashtag/android?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#android</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/crash?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#crash</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/amazon?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#amazon</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/webview?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#webview</a></p>&mdash; Craig Rouse (@craigrouse) <a href="https://twitter.com/craigrouse/status/1374129312140525580?ref_src=twsrc%5Etfw">March 22, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Kako da riješite ovaj problem?

Јedino rješenje jeste da sačekate da Gugl zvanično potvrdi novim ažuriranjem da je problem riješen, a to mora biti brzo s obzirom na to koliki broj aplikacija ne radi ili da, kako se to kaže downgrade-ujete Android sistemski WebView aplikaciju na prethodnu verziju, koja je radila normalno.

Da biste to uradili uđite u Play Store i potražite Android sistemski WebView. Kliknite na ikonicu aplikacije, uđite u njen opis i kliknite na Deinstaliraj dugme. Nakon toga resetujte telefon i trebalo bi da sve aplikacije opet rade.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se