DruštvoEx-YuVIJESTI

Uhapšeno pet osoba, uzimali po 100 evra za prebacivanja migranata preko Drine

Uhapšena je petočlana organizovana kriminalna grupa, osumnjičena za organizaciju nelegalnog prebacivanja čamcima preko Drine u BiH 80 migranata, od kojih su uzimali po 100 evra.

U Srbiji je uhapšeno pet lica čiji su inicijali S.P, M.D, V.P, A.M. i N.J. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

Ovu organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.P, koji je sačinio plan djelovanja organizovane kriminalne grupe, koja je ilegalno prebacivala veći broj lica preko granice, ostvarujući imovinsku korist koja je iznosila 100 evra po jednom migrantu.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona su uz krivičnu prijavu sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U okviru paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH, danas su uhapšena četiri lica, državljani BiH, koja su dio ove međunarodne kriminalne grupe, a koji su prihvatali migrante na drugoj obali Drine, u BiH, i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od 5. septembra 2020. do 12. marta ove godine organizovali za 80 migranata nedozvoljen tranzit kroz Srbiju i nedozvoljeni boravak u Srbiji radi nelegalnog prelaska granice Srbije sa BiH čamcem preko rijeke Drine.

Među ilegalnim migrantima bili su jedan državljanin Turske, jedan državljanin Avganistana, dva državljanina Iraka i 76 NN lica neutvrđenog državljanstva.

Izvor
atv
Tagovi
Back to top button
Close
Close