18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ovo su najnovije mjere u Srbiji

Utisak je da nikada do sada nije bilo toliko teško da se donese konačna odluka o pooštravanju mera

Krizni štab se obraća građanima nakon održane sednice na kojoj je doneto niz novih mera.

„Od večeras se sve zatvara. Od ponedeljka ćemo razmatrati nove mere“, istakla je Ana Brnabić.

U Srbiji će od sutra biti zatvoreno sve osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi za točenje goriva, kao što je i bilo prethodnog vikenda

Ta mera važiće tokom radnih dana, počev od srede, i tokom vikenda pred nama.

Državne institucije nastavljaju da rade, a ostalo će preći na onlajn. Pošte i banke će raditi normalno, kao i dosad.

Niži razredi osnovnih škola od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu.

Premijerka Ana Brnabić obratila se građanima sa rečima da mere važe pet dana, a da li će se produžiti zavisi samo od nas i od broja zaraženih.

„Zahvalila bih se svim medicinskim radnicima, moramo da zaštitimo i sebe i njih. Nećemo moći da proglasimo pobedu dok cela zemljina kugla ne dostigne imunitet, jer se vakcinacija ne sprovodi u svim zemljama kao kod nas. I dalje apelujemo na vakcinaciju. zadovoljna sam kako teče imunizacija u Srbiji, svaki dan imamo između 10 – 15 hiljada prijava za vakcinaciju“, rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je naglasila da neće sve biti zatvoreno.

„Vrtići će raditi uz maksimalan oprez. Niži razredi osnovnih škola će preći najverovatnije na onlajn nastavu narednog ponedeljka“, naglasila je premijerka. 

Na pitanje kako je Krizni štab reagovao na odluku o zatvaranju Srbije na manje od 14 dana, predsednica Vlade kaže da je u putanju kompromis.

„Oni i dalje podvlače da je ipak 14 dana neophodno da bi imali rezultete. Ali ovo je kompromis, svima je jasno koliko su ove mere teške, ali svi i dalje razgovaramo i sedimo u Kriznom štabu. Svedoci smo da ipak kompromisna rešenja daju rezultate. Svi zajedno i dalje držimo glavu iznad vode, dajemo šansu masovnoj imunizaciji stanovništva. Imamo žustre rasprave, ali kompromisima idemo napred u pravom smeru“, kaže Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da smo juče smo dobili Fajzerove vakcine, u ponedeljak dobijamo novi kontigent Fajzerove i Sputnjika. Takođe imamo i AstraZeneku, koja je dobra vakcina.

Premijerka je ponovo apelovala na građane da prime vakcinu protiv kovida 19.

Ona je navela da se očekuje da masovna vakcinacija počne da daje ozbiljne rezultate i da brojevi počnu da stagniraju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se