Nove mjere u Banjaluci: Maske obavezne i na otvorenom

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Banjaluka donesena je odluka da je obavezno nošenje maske na otvorenom.

Današnja sjednica Gradskog štaba bila je zatvorena za medije. Nekoliko članova bilo je prisutno sjednici u prostorijama Gradske uprave Banjaluke, a ostali su se uključili onlajn.
 
Od članova štaba, u Gradskoj upravi su prisutni predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković i Milada Šukalo.

Banjaluka je i danas grad sa najvećim brojem zaraženih u Srpskoj (92), a preminule su i tri osobe iz ovog grada. Gradonačelnik Draško Stanivuković ni danas nije u Banjaluci. On ovaj vikend provodi na Kopaoniku, gdje drži predavanja svojim kolegama, studentima ekonomije.

Kako su juče apelovali ljekari UKC, stanje u Banjaluci je alarmantno, te se grada nalazi pred zatvranjem. Preko 300 osoba je smješteno na liječenju na UKC-u, a skoro 90 odsto bolničkih kapaciteta UKC-a je popunjeno. 

Izvor
atv
Back to top button