1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli 150 nestale djece, traga se za još 90

U američkoj saveznoj državi Tenesi od početka godine pronađeno je 150 nestale dece, uzrasta između tri i 17 godina, dok se za 90 i dalje traga.

Velika policijska operacija pod nazivom „Snaga dobrovoljaca“, pokrenuta je posle višemjesečne istrage, započete u jesen prošle godine, a djeca su pronađena zahvaljujući brzim akcijama sprovedenim u roku od dvije nedelje.

Kako izvještavaju lokalni mediji, nekoliko osoba je uhapšeno. Za petoro djece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spaseno u sklopu istrage o otmici.

„Nadam se da će ova operacija promjeniti smjer života 150 mladih ljudi i povesti ih putem mogućnosti koje svako dијete zaslužuje“, izjavio je američki maršal Tajres Miler, zadužen za zapadnu oblast Tenesija.

Maršal Deni King iz druge oblasti Tenesija je poručio da se ne smијe stati.

„Ne smијemo odustati. Neophodna nam je podrška javnosti, medija i svim policijskih službi. Ako ste nešto vidјeli ili znate nešto, recite“, istakao je King.

Prema riјečima direktora istražne službe Tenesija Dejvida Rauša, stotine dјece svakog mјeseca nestane u toj saveznoj državi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se