SvijetVIJESTI

Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli 150 nestale djece, traga se za još 90

U američkoj saveznoj državi Tenesi od početka godine pronađeno je 150 nestale dece, uzrasta između tri i 17 godina, dok se za 90 i dalje traga.

Velika policijska operacija pod nazivom „Snaga dobrovoljaca“, pokrenuta je posle višemjesečne istrage, započete u jesen prošle godine, a djeca su pronađena zahvaljujući brzim akcijama sprovedenim u roku od dvije nedelje.

Kako izvještavaju lokalni mediji, nekoliko osoba je uhapšeno. Za petoro djece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spaseno u sklopu istrage o otmici.

„Nadam se da će ova operacija promjeniti smjer života 150 mladih ljudi i povesti ih putem mogućnosti koje svako dijete zaslužuje“, izjavio je američki maršal Tajres Miler, zadužen za zapadnu oblast Tenesija.

Maršal Deni King iz druge oblasti Tenesija je poručio da se ne smije stati.

„Ne smijemo odustati. Neophodna nam je podrška javnosti, medija i svim policijskih službi. Ako ste nešto vidjeli ili znate nešto, recite“, istakao je King.

Prema riječima direktora istražne službe Tenesija Dejvida Rauša, stotine djece svakog mjeseca nestane u toj saveznoj državi.

Izvor
Sputnik
Tagovi
Back to top button
Close
Close