PolitikaZvornik

Na trećoj Skupštini grada Zvornika usvojen budžet za 2021. godinu

Na današnjoj sjednici lokalnoj parlamenta, dnevni red je imao 7 tačaka koje su se suštinski ticale usvajanja budžeta za 2021. godinu.

Nakon usvajanja zapisnika sa prošle sjednice prešlo se na odbornička pitanja:

-Bojan Lukić je iz SDS uputio je molbu gradskoj vlasti da se razmotri problem nepostojanjea tehničkog pregleda za traktora izuzev jednog koji je lociran na Diviču.

-Nenad Prodanović iz Ujedinjene Srpske postavio je pitanje održavanja izbora za savjete mjesnih zajednica. Zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivanović objasnio je da su izbori po upustva CIK- a prolongirani za septembar zbog pogoršane epidemiološke situacije.

– Na pitanje Branke Erkić takođe iz US-a o broju sudskih sporova koje je gradska uprava dobila/izgubila odgovorio je gradonačelnik Stevanović koji je istakao da nije izgubjen nijedan spor otkako je ova koalicija na vlasti u Zvorniku.

-Iz US su takođe podnijeli zahtijev na uvid o akumuliranom deficitu za pojedinu Javne ustanove.

Po trećoj tački dnevnog reda razmatrao se Prijedlog odluke o usvajanju budžeta.

Nakon izlaganja predsjednika Statutarne komisije, Ivana Popovića i predsjednika Komisije za finansije i budžet, Milana Đokića , poslanici US su iznijeli niz amandmana.

Pristupilo se glasanju po amandmanima, koji su svi odbijeni.

Nakon toga izglasan je i budžet grada za 2021. godinu sa 27 glasova za i 3 protiv.

Prijedlog Odluke o izvršenju budžeta grada Zvornika za 2021. godinu izglasan je sa 25 glasova za i 3 protiv.

Po petoj tački dnevnog reda Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterijuma kategorizacije sportova, sportskih grana, uslova za finansiranje sporta i raspodjeli sredstava sportskim organizacijama grada Zvornika za 2021. godinu, koju je predstavio predsjednik za sport, Aleksandar Pisić, odbornici su se izjasnili, takođe, sa 25 glasova za i 3 protiv.

Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o prihvatanju granta zajedničkog Evropskog fonda za Zapadni Balkan za finansiranje projekta izgradnja vodovodnog sistema Lokanj – Pilica Faza 1 i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Tabanci, usvojen je jednoglasno.

Po sedmoj tački o Prijedlogu Programa korištenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje na području grada Zvornik za 2021. godinu, odbornici su se takođe pozitivno izjasnili.

Načelnik odjeljenja za privredne i društvene djelatnosti, Darko Stefanović, objasnio je da će se ove godine u svrhe podsticaji izdvojiti:

-180 00 KM za stočarstvo

-40 000 za voćarstvo

-5000 za vinogradarstvo

-5000 za ratarstvo

-3000 za organsku proizvodnju

-3000 za pčelarstvo

Na kraju sjednici obratio se i gradonačelnik Stevanović koji je još jednom upozorio na pogoršanu epidemiološku situaciju. On je naglasio da se Zvornik neće zaključavati ali da će biti pojačane mjere inspekcijskog nadzora , posebno u ugostiteljstvu.

Back to top button
Close
Close