Regija BiračSPORTZvornik

Mladi Sokolovi do 4 medalje na Prvenstvu BiH za seniore

U veoma jakoj konkurenciji kadeta i juniora, čak četiri takmičara zvorničkih Sokolova su se nasla su se na pobjedničkom postolju.

U kategoriji 48kg Popovic Nikolina je nakon dva dobijena meča izgubila u finalu i postala viceprvak BiH.

Njena mlađa sestra Sandra Popović, iako prva godina kadeta, okitila se bronzanom medaljom pobjedivči dva meča i izgubivči u polufinalu.

U ženskoj konkurenciji 78 kg , sa svega 72kg, mlada Savić Andrea se domogla bronzane medalje i pored značajno iskusnijih takmičarki.

U muškoj konkurenciji Marko Rosuljaš je pobjedivši tri meča izgubio u polufinalu i u žestokoj konkurenciji stigao do trećeg mesta i bronzane medalje, dok je Bjelica Milan u kategoriji do -100 kg zauzeo peto mjesto. Vuković Bogdan i Jovan Erdelić nisu izborili plasman, ali i sam nastup za ove mlade momke je značajan rezultat.

Sportski direktor Dalibor Bosković je naglasio da je ovaj rezultat, pored rezultata od prošlog vikenda kada su djevojke zauzele prvo mjesto u generalnom plasmanu na Prvenstvu RS za seniore, podjednako važan jer je ovo sami vrh BiH džudoa.On je naglasio da će Sokolovi tek pokazati svoj puni kvalitet i rad u narednom periodu.

Back to top button
Close
Close