5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Komadi odjeće koje svaka žena treba da ima

Mnoge žene veliki dio dana provode upravo ispred ormara u nedoumici šta da obuku za posao, šetnju, večeru sa partnerom ili pak noćni izlazak. Ova situacija dešava se iz više razloga, a jedan od njih je kupovina odijevnih predmeta koji izađu iz mode za jednu sezonu, kao i kupovina nekvalitetne odjeće koja se razvuče ili pohaba, te samo zauzima prostor u ormaru.

Rješenje ovog problema sasvim sigurno postoji. Modni komadi brenda Marella mogu se kombinovati na različite načine, a s obzirom na to da polazna tačka za kupovinu garderobe treba da vam bude vrhunski kvalitet, pomenuti brend je idealan izbor.

U narednim redovima dajemo smjernice za kupovinu odjeće koju svaka žena treba da ima, a koja će biti višenamjenska i prigodna za mnogobrojne prilike.

#1 Bijela košulja – klasik koji ne zastarijeva

Bijela košulja je sjajan način da iznesete bilo koji izgled, počevši od ležernog, preko “street style-a”, pa sve do elegantnog izgleda za poslovne prilike. Svaki od navedenih stajlinga je najbolje istaći aksesoarima i drugim odijevnim predmetima, kako bi poprimio odlike stila za koji se odlučite.

Primjera radi, bijela košulja u kombinaciji sa poslovnim pantalonama i elegantnim blejzerom predstavlja idealan izbor za sastanak sa poslovnim saradnicima. Isto tako, bijela košulja u kombinaciji sa džinsom, modernim kaišem i “oversize” patikama je perfektan izbor za šetnju sa prijateljicama, a predstavlja pravi način da istaknete savremeni “street style”.

zena biranje odeca 1 1

Još jedan benefit bijele košulje kao komada odjeće je njena mogućnost kombinovanja sa odijevnim predmetima raznovrsnih boja, jer se bijela boja izvanredno uklapa sa gotovo svim nijansama. Iz svega navedenog možemo izvući zaključak da je košulja bijele bolje apsolutni “must have” u svakom ženskom garderoberu.

#2 Poslovna haljina – najbolji način da odjećom iskažete profesionalnost

Svaka dama koja radne dane provodi u kancelariji ili na terenu, gotovo svakog jutra provede izvjesno vrijeme ispred oramara razmišljajući o tome šta će da obuče. Upravo u ovakvim trenucima premišljanja, elegantna poslovna haljina dolazi kao praktično rješenje.

Odijevanje haljine za posao vam olakšava proces odabira, te nema potreba da razmišljate o kombinovanju sa drugim komadima odjeće.

Izuzev toga, ona je idealan izbor kada ste u žurbi, ali i kada znate da vas toga dana na poslu očekuje važan sastanak na kojem je neophodno da istaknete dozu sofistisiranosti i elegancije, te ostavite pozitivan utisak socijalnom interakcijom, ali i stilom odijevanja.

Prilikom kupovine poslovne haljine, potrebno je da razmišljate o svojoj figuri i odaberete haljinu koja će vam laskati i istaći sve vaše obline. S obzirom na to da ovakvu haljinu nosite na radno mjesto, idealno je da njena dužina bude nešto iznad koljena, ili pak malo ispod.

Tokom hladnijih dana, preko haljine obucite elegantni blejzer, a kombinaciju upotpunite štiklama i aksesoarima poput nakita i torbice.

#3 Crna haljina – sinonim otmenosti i elegancije

Crna haljina je apsolutni “must” u svakom ženskom ormaru, iz više razloga. Možete je odijenuti za poslovne prilike, večeru sa partnerom ili pak noćni izlazak. Jedna pažljivo dizajnirana i kvalitetna crna haljina odgovaraće svakoj prilici i na najbolji način će istaći vašu ženstvenost.

U modnim krugovima, crna haljina nijednom nije izgubila na popularnosti i omiljena je među modnim kritičarima od trenutka kada je popularna kreatorka Koko Šanel lansirala malu crnu haljinu, 20-ih godina prošlog vijeka.

Mala crna haljina je posebno dizajnirana kao jednostavan i elegantan komad odeće za večernje izlaske, a u 21. vijeku zahvaljujući različitim modnim trendovima, moguće je kombinovati je na različite načine.

Ukoliko se dvoumite oko crne boje, pomoći ćemo vam sa tumačenjem značenja ove boje koja upravo simboliše eleganciju i senzualnost, a naziva se čak i “kraljicom boja”. Stoga vam savjetujemo da iskažete samopouzdanje i sa osmjehom na licu iznesete haljinu ove boje na važan događaj koji vas očekuje.

#4 Udoban i kvalitetan par farmerki za sve prilike

Farmerke su još jedan neprikosnoveni komad garderobe koji u svijetu mode predstavlja apsolutni klasik. Ako se pitate šta je to što džins čini superiornim odijevnim predmetom, odgovorićemo vam. Kvalitetan džins je udoban, lako uklopljiv, ističe se po dugotrajnosti, a kao posebno praktični pokazali su se jednostavni krojevi farmerki.

Jednostavan kroj farmerki koje prate liniju noge pristaju svakoj dami i izvrsno se kombinuju sa majicama, košuljama i džemperima. Kombinacija jednostavne bijele majice i plavih teksas farmerki ne gubi na popularnosti još od prošlog vijeka, a nosile su je mnoge slavne ličnosti kojima je upravo ta odijevna kombinacija lični pečat.

Takođe, ovaj modni trend nošenja bijele majice i farmerki opevan je u popularnim pesmama stranih izvođača, što doprinosi vanvremenosti ove kombinacije.

Kvalitetna odjeća je uvijek u modi

Nakon što smo izdvojili kratku listu odijevnih predmeta koje svaka žena treba da ima i koji ne gube na popularnosti već duži niz godina, pomenućemo još jednu važnu stavku koja treba da bude vodilja svim damama u procesu kupovine garderobe.

Kvalitet odijeće je osnova od koje treba da polazite pri kupovini jer će se upravo kvalitetni komadi odjeće istaći krojem koji je prilagodljiv različitim figurama. Izuzev toga, ne morate da razmišljate o tome da li će se pranjem isprati boja ili pohabati materijal odijevnog predmeta, a o razvlačenju farmerki na koljenima, ili cijepanju šavova nema potrebe da brinete.

Zaključićemo da odjeća koja se nalazi na policama vašeg ormara treba da odiše jednostavnošću, a da je kvalitet preduslov da se odlučite za određeni komad odjeće, te ga implementirate u svakodnevne odijevne kombinacije, ali i ga i odaberete za važne svečane događaje.

Srbijanka Stanković

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se