5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

I dalje na snazi zabrana sportskih aktivnosti osim profesionalnih sportova

Republički štab za vanredne situacije, na prijedlog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, donio je zaključak kojim se produžava mjera zabrane organizovanih rekreativnih aktivnosti, trenažnog procesa i takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta, osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih, bez prisustva publike, roditelja ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

-Navedena mjera podrazumijeva zabranu sportskih događaja i drugih sportskih aktivnosti, osim takmičarskih koje su već predviđene kalendarima takmičenja sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija, za sve uzraste kao i trenažnog procesa za iste, a bez prisustva publike, saopštilo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Repblike Srpske.

Zbog nedoumica iz prethodnog perioda iz Ministarstva naglašavaju da je izričito zabranjeno održavanje rekreativnih sportskih aktivnosti kao što su aktivnosti škola sporta i udruženja koja se bave promocijom rekreativnog vježbanja.

Pomenuti zaključak je propisao i zabranu rada fitnes centrima, bazenima kao i skijalištima i skijaškim centrima tako da je obavljanje sportskih aktivnosti na tim mjestima onemogućeno.

Takođe, Ministarstvo porodice, omladine i sporta će obaviti konsultacije sa sportskim savezima kako bi isti pokušali korigovati svoje postojeće kalendare takmičenja te smanjiti broj aktivnosti u narednom periodu, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Organizacija aktivnosti koje nisu zabranjene mora biti u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se