5.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Gravina: Otvaranje Evropskog prvenstvau fudbalu sa navijačima

Prva utakmica na Evropskom prvenstvu u fudbalu ove godine odigraće se u Rimu uz prisustvo navijača, kao što je to ranije planirano, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Takmičenje, koje je odgođeno prošle godine zbog pandemije kovid 19, trebalo bi da počne 11. juna, kada će na Olimpijskom stadionu u Rimu reprezentacija Italije igrati protiv reprezentacije Turske.

„Siguran sam da ćemo Evropsko prvenstvo otvoriti u Rimu i da ćemo to učiniti sa navijačima na stadionu“, rekao je Gravina.

Gravina nije imao podatak koliko će ljudi moći da gleda utakmicu na stadionu, ali je potvrdio da će „definitivno biti navijača“.

Italija je jedna od 12 zemalja u kojima će se odigrati utakmice tokom evropskog šampionata.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija /Uefa/ saopštila je nakon sastanka sa zemljama domaćinima prvenstva u januaru da je krajnji rok za predavanje planova o obezbjeđivanju uslova za prisustvo navijača na stadionima pomjeren za početak aprila.

„Uložili smo dvije godine vrijednog rada i ubijeđeni smo da ćemo do 7. aprila moći da odgovorimo Uefi, koja neće moći to da ignoriše“, dodao je Gravina.

Fudbalski savez Italije saopštio je danas da je ta zemlja zakazala prijateljske utakmice protiv reprezentacija San Marina i Češke. Utakmice će se igrati 28. maja i 4. juna na stadionu „Renato Dalara“ u Kaljariju.

Reprezentacija Italije će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Rimu igrati u grupi „A“, u kojoj se nalaze još reprezentacije Turske, Švajcarske i Velsa

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se