8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Dodik: Doktor Joksimović je bio veliki stručnjak, patriota i humanista

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici hirurga Obrena Joksimovića koji je preminuo od posljedica virusa korona.

Dodik je naglasio da ga je potresla smrt još jednog uglednog doktora, velikog čovjeka i patriote koji je dao značajan doprinos tokom rata u BiH, radeći kao ratni hirurg u Vojsci Republike Srpske od 1991. do 1995. godine.

„Nažalost, pošast koja hara cijelim svijetom odnijela je život još jednog našeg heroja u bijelom mantilu koji je tokom rata dao veliki doprinos, spasavajući živote srpskih boraca. Republika Srpska i njen narod nikada neće zaboraviti doktora Joksimovića, kao ni njegovu požrtvovanost, humanost, znanje i hrabrost“, istakao je Dodik.

Uputivši izraze najdubljeg saučešća, Dodik je naglasio da je iznenadni odlazak doktora Joksimovića veliki gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i kolege, ali i za srpski narod u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Doktor Obren Joksimović preminuo je juče u Beogradu od posljedica virusa korona.

Bio je ratni hirurg u Vojsci Republike Srpske od 1991. do 1995. godine, narodni poslanik u Skupštini Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, kao i ministar zdravlja u Vladi Zorana Đinđića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se