18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Detalji kojima možete unijeti toplinu u vaš dom

Piše Ljiljana Bugarin

Poslednjih par godina sve su popularnije emisije o preuređivanju domova i ljudi su počeli da obraćaju pažnju na detalje koji se nalaze u njihovim stanovima. Bilo da želite da kompletno renovirate stan ili da uz nekoliko sitnica promenite i osvežite vaš životni prostor, postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju. Ponekad je potrebno malo kreativnosti kako biste oplemenili prostor koji se godinama nije menjao. Dobra stvar je što postoje promene za svačiji budžet te koliko god novca da planirate da izdvojite za ovaj projekat, nema sumnje da ćete biti zadovoljni rezultatom.

knjige slike

Knjige i fotografije

Ukoliko posedujete police za knjige, ne postoji bolji način da ih upotrebite nego da uredno poslažete svoje omiljene naslove. Ovaj jednostavan ali efektan detalj će upotpuniti vaš prostor i učiniće ga elegantnijim i vašim malim umetničkim kutkom. Obratite pažnju na količinu knjiga koju stavljate, previše knjiga koje su zbijene i natrpane će samo unazaditi stil koji pokušavate da stvorite. Pored toga, ukoliko želite da skrenete pažnju na određeni deo prostorije, možete da se igrate sa ramovima za slike u koje ćete staviti neke od vaših najdražih uspomena. Prekrijte ceo jedan zid slikama, pronađite zanimljive ramove i primetićete da će svi biti oduševljeni kako ste uredili prostor.

jastuci

Materijali u dnevnoj sobi

Ne postoji bolji način za stvaranje tople i prijatne atmosfere od osećaja ušuškanosti u dnevnoj sobi kao mestu gde se okuplja porodica. Pronađite tepih koji se lako održava i poseduje suptilne šare kako ne bi privlačio previše pažnje. Dizajneri sve više stavljaju razne vrste taburea koji nisu samo dekorativni element, nego su i udobni za sedenje. Pored kauča stavite zanimljivu pletenu korpu u koju ćete staviti ćebe kako biste u kasnim noćima uživali u toploti dok gledate omiljeni film.

kuhinja

Kuhinja kao mesto okupljanja

U pravom porodičnom domu ne postoji bolji zvuk za okupljanje od zveckanja tanjira i escajga. Kako biste od vaše kuhinje napravili mali raj za sve ukućane, potrebno je da samo dobro organizujete prostor. Ukoliko oduvek sanjate da imate elemente dostojne vaših sposobnosti u kuhinji, pronađite ono što vam odgovara u ponudi koju nudi Shoppster i konačno uživajte u kuhinji kakvu zaslužujete. Pored toga, razmislite o nekoliko otvorenih polica koje će uneti svežinu u vaš prostor i poslužiti vam kao dodatni prostor za skladištenje.

biljke

Biljke su uvek u modi

Ne postoji bolji način za unošenje promena u životni prostor od uključivanja prirode u vaš život. Svi oni koji su maheri za biljke znaju da samo jedna saksija može da unese preko potrebnu energiju u bilo koji životni prostor. Ne očajavajte ukoliko nemate vremena i znanja da se starate o biljkama. Danas postoji toliko vrsta za sve one koji zaborave da zaliju cveće ili da uopšte imaju biljke u stanu. Na osnovu svetlosti u vašem stanu i vremenu i želji koje možete da posvetite biljkama u vašem okruženju, pronađite ono što će vam najviše odgovarati.

pastel

Tople i pastelne boje

Krečenje je jedna od stvari koju vlasnici stanova ne vole baš previše, ali ova tako jednostavna stvar može da promeni toliko toga u vašem prostoru. Ukoliko želite da postignete efekat ušuškanosti i stvorite opuštenu atmosferu, odlučite se za nežne i pastelne tonove koji će pored topline uneti i dozu elegancije u vaš stan. Kako biste malo začinili stvari, jedan zid okrečite u boju koja će se razlikovati od ostatka stana.

Životni prostor treba da bude prijatno okruženje i da prikazuje vaš stil kako biste mogli da uživate u njemu. Odlučite se za promenu i već u prvim danima ćete primetiti razliku koja nimalo neće biti zanemarljiva. Bilo da se odlučite za sitne promene ili da kompletno transformišete svoj stan, imajte na umu da stvarate prostor za vas i vašu porodicu i rezultat će biti više nego zadovoljavajući.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se