9.3 C
Zvornik
25. марта 2023.

Cvijanović: Apelacija SDA još jedan u nizu upornih udara na Srpsku

Cvijanovićeva je istakla da je to udar i na same temelje dejtonske BiH s kojom se oni nikad nisu saživjeli jer je njihova vizija BiH ona u kojoj jedan dominira nad drugim.

-Ovom apelacijom ne osporava se samo konkretan zakon već i sam Ustav BiH u kojem ne postoji nijedna odredba koja bi BiH priznala pravo vlasništva i gazdovanja šumom i šumskim zemljištem – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je jasno da oni to rade računajući na svesrdnu podršku Ustavnog suda BiH, stranih sudija, OHR-a i značajnog dijela međunarodnog faktora s namjerom razvlašćivanja Republike Srpske i pravljenja unitarne države.

Prema njenim riječima, sve je to odavno postalo degutantno, a šanse za normalan život srozalo na najniži nivo.

-Ovo je ponovljeni obrazac zloupotrebe vitalnog nacionalnog interesa i samog Vijeća naroda Republike Srpske od strane bošnjačkih delegata, jer se i jedno i drugo koristi za ostvarenje političkih ciljeva, zbog čega se postavlja pitanje i svrhe samog postojanja ove nametnute institucije – rekla je Cvijanovićeva.

Podnošenjem ove apelacije, dodala je, SDA još jednom dokazuje da je svjetski šampion u produkovanju političkih kriza i da ih u tome ne može zaustaviti ni trenutna epidemiološka situacija, ni činjenica da ljudi svakodnevno umiru od opake bolesti, ali ni to što je FBiH na evropskom i svjetskom začelju po broju nabavljenih vakcina protiv virusa korona.

Cvijanovićeva smatra da ovo sigurno nije ni prvi ni posljednji atak na Srpsku iz političkog Sarajeva.

-Ali, neće izostati ni odgovor institucija Srpske u nastojanju da se ne dozvoli razvlašćivanje i oduzimanje njenih Ustavom zagarantovanih nadelžnosti – zaključila je Cvijanovićeva.

Sedmorica delegata SDA u Vijeću naroda Republike Srpske podnijela su Ustavnom sudu BiH apelaciju kojom traže, ne samo da se Zakon o šumama Republike Srpske proglasi neustavnim, već i da Sud donese privremenu mjeru i zabrani primjenu zakona do donošenja konačne odluke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
973PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se