2 C
Zvornik
20. април 2024.

Bolnički kapaciteti zvorničke bolnice popunjeni, dežurstva traju i po 30 časova


ZVORNIK – Epidemiološka situacija na regiji Birač je pogoršana, bolnički kapaciteti su skoro popunjeni, a medicinsko osoblje je premoreno stalnim dežurstvom i liječenjem pacijenata od virusa korona, rekla je danas specijalizant infektivnih bolesti u Opštoj bolnici Zvornik Sandra Mićić.

Mićićeva je naglasila da je kompletno medicinsko osoblje na izmaku snaga, te da su pod velikim pritiskom jer su stalno u bolnici i u situaciji koja je skoro neizdrživa.

„Zaista smo premoreni, dežurstva nekada traju i po 30 časova, a svakodnevno stižu sve teži pacijenti kojima je po prijemu neophodan neki vid mehaničke ventilacije“, rekla je ona na konferenciji za novinare.

Mićićeva je navela da su nedavno u kovid odjeljenju zvorničke bolnice imali jednog četrdesetjednogodišnjeg pacijenta, koji je zbog teškog stanja prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske Banjaluka, gdje je završio na respiratoru.

Doktor Duško Mlađenović rekao je da je trenutno jedna pacijentkinja intubirana, dok je još sedam pacijenata na nekom vidu mehaničke ventilacije.

„Stižu na liječenje i mlađi pacijenti sa teškom kliničkom slikom, dok većina pacijanata koji dođu u kovid odjeljenje zahtijeva kiseoničku terapiju“, rekao je Mlađenović, dodavši da je stanje veoma teško.

On je ocijenio da su nove mjere koje je uveo Republički štab potpuno opravdane i da će prekinuti ili ublažiti ovaj pandemijski talas.

U kovid odjeljenju zvorničke Opšte bolnice smješteno je 48 pacijenata sa regije Birač.

Na području Zvornika u protekla 24 časa virus korona potvrđen je kod 11 lica, aktivno je zaraženo 95, dok se u kućnoj izolaciji nalazi 235 osoba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se