23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Biljana Čekić dobija stipendiju za školovanje

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci Biljanu Čekić, djevojčicu iz Kozarske Dubice koju je region i svijet upoznao po ulozi djevojčice Dare iz filma „Dara iz Јasenovca“, i njenog oca Radovana Čekića.

Radovan Čekić je rekao novinarima da je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH razgovarano o dodjeli stipendiji Republike Srpske za kompletno Biljanino školovanje, odnosno za osnovnu i srednju školu, te za fakultet.

– Iznos stipendije u osnovnoj školi biće 200 KM, u srednjoj 400 KM, dok će kad upiše fakultete Bilja dobijati stipendiju od 700 KM. Želim da zahvalim institucijama Republike Srpske i gospodinu Dodiku na svemu. Bez ove pomoći, ne bi mogao ništa – rekao je Radovan.

Radovan je naveo da je ovo ogromna pomoć za njegovu porodicu, te da će omogućiti Biljani da ima kvalitetno obrazovanje.

– Život nam se promijenio preko noći. Stalno nas zovu sa svih strana, popularnost je velika i svi smo ponosni na sve što je moja kćerka uradila. Srećan sam i želim da uspije u životu, što želim i svoj djeci svijeta – poručio je Radovan Čekić.

Biljana Čekić, svima poznata kao Dara iz Јasenovca, rekla je da sada živi potpuno drugačiji život, te da se sve promijenilo u samo nekoliko dana.

– Svi su srećni i ponosni na ono što sam uradila. Želje su mi se ispunile, neke druge se ostvaruju – navela je Biljana.

Na pitanje za koju srednju školu se odlučila, Biljana kaže da se još dvoumi, te da je za sada samo sigurna da bi voljela da upiše Fakultet dramskih umjetnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se