8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Balkan gleda i ne veruje! Zlatan Ibrahimović na zidu drži sliku „Kosovke devojke“!

Zlatan Ibrahimović ne prestaje da iznenađuje javnost.

Sada naročito – ovu sa našeg prostora.

Nedavno je čuveni švedski golgter bio u žiži interesovanja zbog dvomeča sa Zvezdom – na prvom, u Beogradu, je na trenutak i brutalno vređan, a u drugom je zaigrao i, uz dramu u finišu, prošao s Milanom u osminu finala Lige Evrope. Potom je ove nedelje na čuvenom muzičkom festivalu Sanremo stupio na scenu uz pesmu Nade Topčagić, a sada je otkriven i poseban snimak iz Zlatanovog doma.

Na tom snimku se vidi kako, dok razgovara sa suprugom Helenom Seger, na zidu Ibrahimovićevog doma stoji kopija slike „Kosovka devojka“, koju je 1919. naslikao čuveni Uroš Predić:

Otkud „Kosovka devojka“ na Zlatanovom zidu – ostala je enigma, ali nema sumnje da će zbog ovog detalja „Ibra“ biti posebno drag ovdašnjim ljubiteljima fudbala, a i ne samo njima.

Podsetimo, Predić je, na osnovu slike Ferda Kikerca iz 1879, svoj rad posvetio stihovima srpske epske poezije, u kojima je opisano kako „kosovka devojka vida rane Orlovića Pavla“ posle boja na Kosovu, 1389. godine.

Zlatan Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. godine u porodici emigranata iz SFR Jugoslavije – otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka, devojačkog prezimena Gravić, iz Zadra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se