9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Velike kompanije forsiraju da se ubuduće radi od kuće

Sve više kompanija u svijetu najavljuje da će i nakon zavšetka pandemije virusa korona njihovi zaposleni nastaviti da rade od svojih kuća sa povremenim dolascima u firmu.

Još jedna velika kompanija najavljuje ovakav rasplet – to je „Selesfors“, firma koja se bavi savjetovanjem i edukacijom, sa centralom u Kaliforniji.

Na službenom blogu ove kompanije piše da je završen period u kojem su ljudi radili od 9.00 do 17.00.

Prošla godina pokazala je da se posao može organizovati i bez rada u kancelarijama.

Američka kompanija neće nagovarati ili prisiljavati osoblje da radi od kuće, ali će im dati mogućnost da izaberu jednu od tri kategorije načina rada, što će im omogućiti veću slobodu pri organizovanju dnevnog rasporeda.

U današnjem, konstantno povezanom svijetu, više nema smisla očekivati od zaposlenih osmočasovne smjene, smatraju u ovoj kompaniji, te naglašavaju da je radnicima danas važna fleksibilnost kako bi bili uspješni.

Tri moguća načina rada su kancelarijski, potpuno udaljeni /kućni/ i fleksibilni /kombinacija prva dva načina/.

Brent Hader iz „Selesforsa“ smatra da će se najmanji broj zaposlenih odlučiti na rad samo u kancelariji, te da će dio njih potpuno napustiti poslovne zgrade i raditi od kuće, dok bi se fleksibilna kategorija mogla pokazati najzanimljivijom.

Ta kategorija kombinovaće rad od kuće sa povremenim dolascima u kancelariju, na primjer tri dana u sedmici.

Zaposleni bi dolazili na sastanke i dogovore o značajnim pitanjima sa kolegama, te na poslovne prezentacije, dok bi ostatak radne sedmice proveli u radu od kuće, prenosi portal „Verdž“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se