1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Teniski stručnjak sumnja: „Novak ne bi mogao tako da se kreće“

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, pridružio se grupi teniskih stručnjaka i igrača, koji sumnjaju u ozbiljnost povrede Novaka Đokovića.

Muratoglu je rekao da je Novak protiv Raonića izgledao dobro na terenu i da je lijepo vidjeti ga da se tako dobro nosi s povredom.

„Sjajna borba Novaka protiv vrlo dobrog Raonića. Sjajno je vidjeti da se tako dobro nosi s povredom. Želimo da ovaj kraj turnira bude toliko obećavajući kao što izgleda trenuto uz okršaj šampiona i budućih šampiona“, rekao je Muratoglu, a zatim se detaljnije osvrnuo na samu povredu Đokovića i iskazao sumnju da je u pitanju kidanje mišića, kako je u prvi navrat rekao Đoković poslije pobjede nad Fricom.

„Ne kažem da nije povrijeđen, vjerovatno ima nešto, ali to ne liči na kidanje mišića, inače ne bi mogao da se kreće i udara tako.“

Takođe, dao je i interesantnu izjavu da pojedini igrači vole da imaju malo bolova, jer tako smanjuju pritisak.

„Mnogi igrači vole da imaju malo bolova, jer to smanjuje pritisak. A sada govorimo o šampionima. A šampioni nikada ne izbjegavaju pritisak. Oni to prihvataju, prihvataju i nauče da se nose s tim“, istakao je Muratoglu.

Podsjetimo, Muratoglu nije jedini koji je iskazao sumnju u ozbiljnost Novakove povrede, prije toga su skeptične komentare uputili Tejlor Fric, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Nik Kirjos, Tanasis Kokinakis, Tod Vudbridž, a i mnogi novinari koji su čitavu konferenciju poslije meča s Raonićem potrošili na pitanja o povredi i detaljima oporavka.

Đoković je poslije toga, u razgovoru sa srpskim novinarima rekao da je svjestan licemjerja zapadnih medija u poređenju sa situacijom kada je prošle godine Federer povrijeđen pobijedio Tenisa Sandgrena, ali je istakao da ga to ne može slomiti.

Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena igra protiv Aleksandera Zvereva u utorak posljednji meč u noćnom programu Rod Lejver arene, što neće biti pre 10.30 po našem vremenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se