12 C
Zvornik
20. април 2024.

Sutra „Pohod na Pjenovac“

Manifestacija „Pohod na Pjenovac“ biće održana sutra, a učešće je najavilo 50 planinara.

Staza je duga 16,5 kilometara. Planinari polaze od pećine preko Debelog brda i Igrišta do sela koja gravitiraju prema Pjenovcu – Potkozlovače i Mrkova.

S obzirom na to da će biti formirane grupe, polazak planinara je u periodu od 8.00 do 9.00 časova.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Acer“ iz Vlasenice Dragan Ilić rekao je da su odlučili da ne prekidaju tradiciju dugu pola vijeka, ali će ove godine zbog epidemiološke situacije manifestacija biti obilježena dosta skromnije.

Ilić je naveo da će biti održana samo simbolična šetnja po poznatoj stazi, dok će izostati propratne manifestacije, poput „Planinarske večeri“.

On je ukazao na veliko interesovanje planinara za organizovanje „Pohoda na Pjenovac“ u sopstvenoj režiji, te dodao da je planina slobodna i da ne mogu nikome zabraniti da dođu.

„Pružićemo im logističku podršku na stazi, pri tom vodeći računa da se ne prave grupe veće od 50 učesnika“, naveo je Ilić.

U tradicionalnom „Pohodu na Pjenovac“ preko najljepših predjela Javor planine kod Vlasenice, prošle godine je učestvovalo više od 800 planinara iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Ovu planinarsku manifestaciju, koja se održava od 1972. godine, svake prve nedjelje u februaru organizuje Planinarsko-ekološko društvo „Acer“ iz Vlasenice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se