Sprema nam se ozbiljna promjena vremena: Meteorolozi najavljuju nagle preokrete i temperature preko 20 stepeni

Za danas su najavljene temperature od -2 do 3 ujutro , a najviša dnevna od 8 do 13 stepeni .

U petak oblačno i suvo.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 4, najviša dnevna od 5 na istoku do 12 stepeni.

U subotu iznad većeg dela zemlje preovlađivaće sunčano. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od -1 do 4, najviša dnevna od 7 do 14 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana: U toku prognostičkog perioda malo do umereno i oblačno i suvo, sa periodima sunčanog vremena. Dnevna temperatura biće iznad prosečnih vrednosti za treću dekadu februara.

Meteorolozi predviđaju da će od danas pa sve do pred sam kraj meseca biti pretežno sunčano i sve toplije. Vetar će još u četvrtak biti umeren zapadni, ali će tokom dana oslabiti i prestati.

Jutarnji minimum od -1 do 4, na planinama i ponegde uz maglu. Dnevni maksimum prvo od 6 do 12, a od nedelje od 9 do 18, ponegde i oko 20 stepeni Celzijusa. Vetar će od petka uglavnom biti slab. Od četvrtka, a posebno od nedelje stiže pravo proleće.

Dakle, lagano se opraštamo od hladnih dana i uskoro očekuju i temperature do 20 stepeni. Ponovni pad temperatura će biti krajem februara i početkom marta.

Najzanimljivije je što bi početkom naredne nedelje usledio dalji porast temperatura, tako da bi negde oko 25. februara one maksimalne vrednosti bile oko 15 do 20 stepeni. Krajem februara i početkom marta očekuje se opet pad temperature, ali se ne bi ponovio ovako veliki pad kao što smo imali protekih dana.

Back to top button