8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Preventivne aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, pripadnici Policijske uprave Zvornik inicirali su sastanak sa predstavnicima Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku, koji je održan danas u prostorijama ove škole.

Tokom sastanka, policijski službenici su upoznali predstavnike škole o opasnostima sajber kriminala, sa posebnom pažnjom na mlade i djecu, kao kategorijama koje su najizloženije ovoj negativnoj društvenoj pojavi.

Imajući u vidu da su zbog trenutne epidemiološke situacije redukovana predavanja po školama koja policijski službenici kontinuirano održavaju tokom čitave školske godine, sastanak je iskorišten da se predstavnicima škole sugeriše da oni sprovedu određene aktivnosti kako bi se djeca upoznala o opasnostima sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, ali i na druge bezbjednosne rizike sa kojim se mogu suočiti usljed nepravilne upotrebe interneta.

Takođe, na sastanku su predstavnicima škole predočeni i savjeti za građane ali i za roditelje o bezbjednosti djece na internetu i seksualnom zlostavljanju, na koji način se zaštiti i kako postupiti u slučaju da se desi.

U toku protekle godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala četiri slučaja zloupotrebe putem interneta, koja su počinjena na štetu maloljetnih lica.

 Svi informacije u vezi zloupotreba i zaštite na internetu se mogu naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Rpublike Srpske, na stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet, na linku https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se