12 C
Zvornik
19. април 2024.

Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva između MUP–a Srbije i Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva.

Po potpisivanju sporazuma, ministri Vulin i Lukač istakli su da će potpisani Memorandum dodatni učvrstiti saradnju dva ministarstva, ojačati vazduhoplovne strukture dve policije i osigurati da helikopterske jedinice Republike Srbije i Republike Srpske budu još brže i efikasnije u obavljanju svojih zadataka.

Ministar Vulin je naglasio da je Republika Srpska za Republiku Srbiju spoljno politički prioritet i da je svako ugrožavanje bezbednosti i mira Republike Srpske ugrožavanje bezbednosti i mira Srbije.

Ministar Lukač je naglasio je da će potpisani Memorandum omogućiti realizaciju obuka pilota i vazduhoplovno – tehničkog osoblja, ojačati kapacitete Helikopterske jedinice i doprineti da se ona efikasnije stara o bezbednosti i sigurnosti građana.

Lukač je naveo da je saradnja između dva ministarstva na svim nivoima odlična, od saradnje u oblasti obuka do razmjene operativnih podataka u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

U tom kontekstu, ministri Vulin i Lukač podsjetili su da je zajedničko operativno djelovanje dve policije rezultiralo hapšenjem Darka Eleza, jednog od najvećih kriminalaca sa obe strane Drine i njegovog privođenje pravdi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se