3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Počela imunizacija u Republici Srpskoj, Đajić prvi primio vakcinu protiv korone

– Imunizacija medicinskog osoblja počela je danas na Univerzitetskom kliničkom centru RS, a vakcinu protiv virusa korona prvi je primio Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove.

imunizacija

Đajić je rekao da je ovo istorijski trenutak, a razlog zašto će on prvi biti vakcinisan je jer vjeruje u vakcinu.

On se zahvalio medicinskom osoblju kovid odjeljenja, jer su oni istinski heroji ove pandemije. Kazao je da će danas biti vakcinisano oko 30 medicinskih radnika, a od 2.000 ruskih vakcina za UKC RS je izdvojeno 500 vakcina.

Izrazio je zahvalnost  i Vladi Srbije na donaciji 5.000 vakcina, te da su danas pravili plan kako da se vakcinišu medicinski radnici.

-Najvjerovatnije će medicinski radnici iz RS ići u Srbiju da se vakcinišu, jer je uvoz vakcina iz Srbije u BiH zabranjen – naveo je Đajić.

Rusku vakcinu je drugi po redu danas primio Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, koji je rekao da se može ući u proces vakcinacije.

Ne smijemo zaboraviti da vakcina predstavlja značajan korak u borbi protiv virusa korona – rekao je Zeljković.

Vakcinu Sputnjik V potom će primiti medicinski radnici sa kovid odjeljenja, koji su najugroženiji.

Zvezdana Rajkovača, zamjenik generalnog direktora UKC RS, koja je danas primila rusku vakcinu Sputnjik V, kazala je da nije imala dilemu da li da primi vakcinu.

-Željno smo očekivali ovu vakcinu, jer za virus korona nema lijeka – rekla je Rajkovača.

Dodala je da će medicinsko osoblje koje danas primi vakcinu, revakcinaciju imati 5. marta, na dan kada je u ovom kliničkom centru registrovan prvi slučaj virusa korona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se