8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Partizan čekao pobjedu 17 godina. Strijelac i mladi Zvorničanin

U prvom „prolećnom“ kolu šampionata Srbije u fudbalu, Partizan je u Humskoj pobedio ekipu Napretka sa 3:0 (2:0) i tako se, bar na jedan dan, primakao na šest bodova zaostatka vodećoj Crvenoj zvezdi koja u nedelju gostuje Novom Pazaru.

Do ovog meča, prošlo je više od 17 godina otkako je poslednji put „parni valjak“ sačuvao mrežu protiv kruševačkog superligaša na domaćem terenu. Na poslednjih 14 međusobnih susreta u Humskoj, Napredak je uspevao da pronađe put do mreže Partizanovog gola, ali ovoga puta – za taj cilj nije bilo ni rešenja, a ni nekih kolosalnih prilika, zahvaljujući vrlo dobroj igri domaćih.

Uoči početka utakmice, viđena je dirljiva scena u Humskoj, jer je golman Partizana Vladimir Stojković izašao na teren sa dresom klupskog kolege Nemanje Stevanovića, koji je operisao rame i, iako je hirurški zahvat bio uspešan, čeka ga prilična pauza pre nego što bude u prilici da se vrati fudbalskim obavezama.

A i trener domaćih Aleksandar Stanojević priredio je ne baš malo iznenađenje i to uvrstivši u startnu postavu 18-godišnjeg Nemanju Jovića, koji je u jesenjem delu sezone odigrao samo 22 takmičarska minuta za tim Partizana. Upravo on je i dao gol na debiju, već u 14. minutu.

Očekivano, uvodni momenti meča protekli su u inicijativi Partizana, koji je odmah pripretio preko Asana, čiji šut s desne strane nije bio dovoljno jak da bi se promenio rezultat, dok slobodnjak Natha nije bio dovoljno precizan. Izraelski as jeste „pogodio metu“ u 13. minutu, glavom posle centaršuta Obradovića s levog krila, a golman Ostojić se našao na idealnom mestu i uhvatio loptu.

Ipak, spasa za golmana Kruševljana nije bilo u 14. minutu, kada su Natho i Holender lepo kombinovali, a onda je usledilo „propuštanje“ lopte do mladog Jovića koji je odmah, sa oko 17 metara, poslao neodbranjiv udarac u donji desni ugao za vođstvo Partizana od 1:0. Tada su se domaćini malo povukli, prepustili veći posed svom suparniku, strpljivo čekajući da se pojavi i najmanja pukotina u redovima Napretka.

Filip Holender  u 40. minutu krunisao je dvopotezni Partizanov mat golom za 2:0. Pokušali su Kruševljani da organizuju akciju po levoj strani, izgubili loptu, a Asano je odmah video kretnju pomenutog klupskog kolege, proigrao ga pravovremeno i omogućio mu da rutinski realizuje situaciju 1-na-1.

Nije se mnogo promenila slika na terenu ni u drugom poluvremenu, Napredak je uzaludno probao da se probije ka Stojkoviću (čak i kada bi prišao, kontre su završavane očajnim procenama, poput Kočićeve kada nije dao dobro „otvorenom“ Čečariću), a Natho je bio glavni pokretač akcija domaćih, u čijim redovima je posle pauze Holender najpre bio najagilniji.

A onda je u 61. minutu Stanojević rešio da izvrši trostruku izmenu: Lazar Marković je zamenio Nemanju Jovića, Miloš Jojić je ušao umesto Aleksandra Šćekića, a Sejduba Suma je odmenio Bibrasa Natha. Iako je njihov ulazak osvežio domaći tabor, prvi su pripretili Kruševljani, jer je Luka Milunović solidno šutirao s distance, a Stojković, za svaki slučaj, intervenisao, da se ne bi desilo da lopta odsedne, tik ispod prečke, u mreži koju je čuvao.

Na drugoj strani terena nije se dugo čekalo da opasni „drugopozivci“ pokažu šta znaju: Suma je u 70. minutu proigrao Lazara Markovića na levoj strani, ovaj pomerio loptu malo u desno i uputio udarac za koji Ostojić nije imao rešenja – 3:0.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se