4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Nastavlja se Premijer liga BiH: Borac čeka Olimpik

Sutra se nastavlja Premijer liga BiH za fudbalere, a proljećni dio sezone otvaraju Radnik i Velež od 15 časova. Nakon tog meča u Banjaluci će na teren Gradskog stadiona izaći fudbaleri domaćeg Borca i posljednjeplasirani Olimpik. Dan zatvaraju Zrinjski i Krupa koja u Mostar ne ide sa bijelom zastavom.

Fudbaleri Borca suočavaju se sa problemom neefikasnosti budući da nisu postigli gol tokom pripremnog perioda, a u drugi dio sezone ulaze bez najboljeg stijelca Jove Lukića koji mora na operaciju ramena i propustiće kompletan proljećni dio. Takođe, duel protiv Olimpika preskočiće Marko Jovanović i Siniša Dujaković. Trener Marko Maksimović kaže da im na megdan dolazi tim koji se značajno pojačao tokom zime i sa novim trenerom Slavkom Petrovićem za cilj ima opstanak u ligi.

– Pojačali su se, došlo je nekoliko provjerenih fudbalera poput Nebojše Gavrića i Ivana Čurjurića. Petrović je sjajan stručnjak i neće biti lako. Naš cilj je jasan, moramo da dobijemo meč. Jeste, muči nas realizacija, ali bih se više brinuo da nismo stvarali šanase. Imali smo svoje prilike i protiv Šahtjora, mislim da moramo psihološki da budemo spremni za utakmice i situacije koje nam se otvore. Znate, dres Borca je težak. Nikog ne zanimaju naši problemi. Igrači, i ja kao trener, moramo da razumijemo kritike. Drugi timovi su bili u većim problemima pa su uspjeli da se izdignu. Nije sramota pasti, sramota je ne ustati – rekao je Maksimović.

Nije isključio mogućnost da kapiten Stojan Vranješ zauzme poziciju koja je do sada bila rezervisana za Lukića.

– Vranješ je iskusan, igrao je na više pozicija, čak je bio i štoper u Legiji. On je naš univerzalac, jedan od najboljih igrača u ligi. Može da pokrije poziciju napadača – rekao je mladi stručnjak.

U rotaciji od napadača ima Milana Šikanjića i Elvisa Mehanovića, dva mlada golgetera koji su imali priliku da se dokažu tokom pripremnog perioda. Borac i Olimpik igraju u subotu od 17 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se