12 C
Zvornik
23. април 2024.

Košarac u Srebrenici, sastao se sa Grujičićem

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac danas se u Srebrenici sastao sa načelnikom ove opštine Mladenom Grujičićem.

košarac srebrenica 1

Vijeće ministara BiH doznačilo je Srebrenici milion ipo konvertibilnih maraka, obećanih još 2015. godine, a koje će biti usmjerene u usaglašane projekte između Bošnjaka i Srba.

Mladen Grujičić se zahvalio i ministru Košarcu i svim drugim ministrima u Vijeću ministara koji su ovu odluku podržali i dodao da je Staša Košarac dokazani prijatelj Srebrenice i da je danas došao da ponudi svoju podršku izvoznoj privredi Srebrenice.

-Srebrenica je zaista mjesto koje ima potencijala i zahvaljujući ljudima koji su naklonjeni Srebrenici i koji imaju osjećaja za Srebrenicu i ćemo vjerovatno uspjeti da ostvarimo sve našenamjere – rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Staša Košarac osvrnuo se na stanje privrede usljed zastoja koji traje već tri mjeseca, i postavio jasno pitanje ko je za to kriv. Naglasio je da je Srebrenica lokalna zajednica koja jednako priprada svim njenim stanovnicima.

Primarno pitanje koje ministar Košarac postavlja jeste kako pomoći ljudima koji žele da se bave privrednim akivnostima u opštini Srebrenica bez obzira kojim narodima pripadaju.

-Želimo imati odgovorne politike, želimo da Srebrenica nastavi saradnju sa međunarodnim finansijskim organizacijama, ali ne na način kao što je to bilo prije, kada su se spominjali milioni i milijarde, ali na način da ne znamo na koji način je taj novac došao do običnog čovjeka, Bošnjaka ili Srbina – istakao je ministar vanjske trgovine i i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i dodao da je politika Mladena Grujičića usmjerena ka realnim projktima za sve stanovnike Srebrenice.

Jedna od tema redovnog sastanka Košarca i Grujičića bila je i izbori proces.

U kontekstu izbornog procesa Košarac je naglasio da je Srebrenica lokalna zajednica u kojoj je na snazi Ustav i zakon i da ona nije izolovan slučaj. Iako i dalje osporava legitimnost Centralne izborne komisije koja je, kako navodi, izabrana na nezakonit način i donosi odluke na političkoj osnovi, ministar u Vijeću ministara BiH Staša Košarac pozvao je da se prestane sa političkom manipulacijom zbog koje trpi samo stanovništvo Srebrenice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se