5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Velika tuga u Rakitnu: Sahranjeno šest tragično stradalih tinejdžera


Kolone tužnih ljudi slile su se u Rakitno do mjesne crkve Svetog Ivana Krstitelja kako bi posljednje zbogom rekli Žani, Mariji i Stipi Pavkoviću, Ivanu Miličeviću, Miji Soldo i Stipi Romiću, prenosi portal Kliks.

Mostarski biskup Petar Palić je izgovarajući molitvu iznad šest bijelih kovčega kazao da svi danas osjećamo svoju nemoć, pokušavamo pronaći riječi koje su sposobne izreći bol.

– I ostajemo nijemi. Trudimo se ponuditi utjehu roditeljima, ali ništa nam ne prelazi preko usana. Ova patnja je jednostavno prevelika i preteška, za roditelje i porodicu. Početak godine više neće biti isti – rečeno je između ostalog na misi u Raktinu.

Biskup je kazao da cijela BiH i regin saosjećaju s porodicama preminulih tinejdžera.

Nakon molitve uz jecaje ožalošćenih sveštenici su se s tužnim povorkama uputili prema mjesnim grobljima gdje će tijela šest prekinutih mladosti sahraniti uz pogrebne običaje.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić sahranjeni su juče u Posušju na mjesnom groblju Matića križ.

U ne­za­pam­će­noj tra­ge­di­ji ko­ja je za­vi­la u cr­no Po­suš­je, u no­vo­go­di­šnjoj no­ći u Tri­bi­sto­vu stra­da­lo je osam ti­nej­dže­ra. Nji­ho­va ti­je­la pro­na­šle su kom­ši­je ko­je su sla­vi­le No­vu go­di­nu u vi­ken­di­ci do nji­ho­ve, a pret­po­sta­vlja se da je uzrok smr­ti tro­va­nje pli­nom. Še­sto­ro pri­ja­te­lja pro­na­đe­no je u sje­de­ćem po­lo­ža­ju za sto­lom, dok su ti­je­la dva mla­di­ća pro­na­đe­na na po­du.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se