DruštvonaslovnaVIJESTI

U Srpskoj još 137 zaraženih, pet preminulih

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 615 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 137 osobe, a prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

„Radi se o 72 muške i 65 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 79 srednje i 44 osoba starije životne dobi“, navodi se u saopštenju Instituta.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banjaluke, po 14 iz Pala i Prijedora, devet iz Bijeljine, po osam iz Zvornika i Teslića, po pet iz Gradiške, Doboja i Laktaša, četiri iz Šipova, po tri iz Bratunca, Dervente, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po dvije iz Kozarske Dubice, Rogatice, Srebrenice i Foče i po jedna iz Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Petrova, Srpca i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Pala, Foče i Prnjavora.

„Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.970 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.037 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona“, dodaje se u saopštenju.  

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.503  osoba, a testirano je ukupno 181.643 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Sropskoj je 624, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 220, a u opštim bolnicama 396 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.434 osoba, a nadzor je završen kod 129.333 osoba.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close