Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

U Srpskoj 56 novih slučajeva virusa korona, osmoro preminulo

BANJALUKA – U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata registrovano 56 novih slučajeva virusa korona, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Preminulo je pet muškaraca i tri žene srednje i starije životne dobi. Dvije osobe su iz Banjaluke, i po jedna iz Višegrada, Zvornika, Istočne Ilidže, Dervente, Teslića i Kotor Varoša.

U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 474 laboratorijska uzorka.

Zaraženo je 26 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 33 srednje i 18 osobe starije životne dobi.

Iz Banjaluke je 38 novozaraženih osoba, četiri su iz Laktaša, po tri iz Prnjavora  i Čelinca, dvije iz Zvornika i po jedna iz Bijeljine, Bratunca, Gradiške, Srpca, Srebrenice i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.602 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.013 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. Na dan 24.01.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana (osoba iz Kozarske Dubice).

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.107 osoba, a testirano je ukupno 179.690 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 610, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 226, a u opštim bolnicama 384. 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.884 osobe, a nadzor je završen kod 126.908 osoba.

Tagovi
Back to top button
Close
Close