5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Stil odjevanja: Istaknite adute i prikrijte mane trendi garderobom

Piše Ljliljna Bugarin

Isticanje aduta odnosno prikrivanje mana odevnim kombinacijama je veština kojom mnoge dame, sazrevanjem i boljim upoznavanjem sebe, ovladavaju kroz život. Kada je fizički izgled u pitanju, pojam mana i vrlina je veoma relativan, te se nećemo ni truditi da zalazimo u to šta je bolje prikrivati odnosno isticati, već ćemo se složiti da svako od nas teži ka onome što smatra lepim i samim time traži načine da to postigne. Poigravanje sa modom znači smelost ali i umeće i budi izvesnu kreativnost koja može ići u korist ukupnom utisku koji ostavljamo svojom pojavom. Mogućnosti modnog izraza su nebrojene, a u tekstu koji sledi pogledajte kako taj izraz, tačnije Vaš modni stil, može laskati Vašoj figuri, odnosno kako da prigrlite ono što smatrate svojim manama i presvučete ih tako da idu Vama u korist.

moda1

Niske i vitke dame: Istaknite gracioznost

Ukoliko ste sitnije građe, osnovni savet je da svojim odabirom odeće pomalo kontrirate očekivanjima koja se povezuju sa takoreći krhkom figurom. Ovo ne znači da treba na negirate svoju ženstvenost i nežnost svojom garderobom, ali znači da njome treba da naglasite i svoju zrelost. Ne prihvatajte se šarenih dezena i kitnjastih modela, već se radije odlučite za jednobojnu haljinu i ukombinujte je sa elegantnim ali udobnim cipelama ili sandalama. Razmislite o svojim adutima, te istaknite svoj struk užim majicama koje ne prelaze liniju kukova i svoje vitke ruke bluzama bez rukava. Uskratiti dami nakit je nedopustivo, ali birajte diskretnije komade i ne dozvolite da Vaš ukupan stil padne u senku glomaznog aksesoara. Ukoliko smatrate svoju visinu manom, izaberite kraće modele sukanja, a pantalone kombinujte sa visokim potpeticama i nesumnjivo će Vaša gracioznost doći do svog punog izražaja.

moda2

Niske i punije dame: Prigrlite eleganciju

Stil koji najviše laska niskim damama krupnije građe odlikuje otmenost na prvom mestu. Birajte haljine i bluze sa V-izrezom, koje će Vam izdužiti vrat, dok ćete odabirom haljina sa talasastim rubovima postići vizuelni utisak dužih nogu. Rolka je odevni predmet koji ne morate nužno uključivati u svoje kombinacije, dok su uske suknje dužine do pola lista svakako komadi koji mogu lepo isticati Vašu figuru. Pri odabiru pantalona, setite se da pantalone koje se blago šire od kolena ističu liniju bokova, dok ravne nogavice ne idu u prilog Vašoj građi i mogu učiniti da Vaše noge izgledaju kraće. Trebalo bi pratiti liniju tela i naglasiti bistu i struk kao dva lajtmotiva Vaše pojave. Cipelama sa visokim i punijim potpeticama dajte bazu svojim odevnim kombinacijama i sasvim sigurno ćete postići svoj cilj na ovom planu.

moda3

Visoke i vitke dame: Iznesite aktraktivnost

Kao visoka i vitka dama potrebno je da prihvatite svoju atraktivnost i da se ne plašite komada kao što su cipele sa potpeticama. U zavisnosti od toga koliko ste visoki i šta je ono što smatrate uslovno rečeno lepom visinom za ženu, odaberite više ili niže potpetice. Preporuka od strane stilista je da žene ovakve građe kombinuju odevne predmete koji se razlikuju krojem. Tako možete postići odličan izgled ukoliko uz uske pantalone ili suknju nosite komotniji duks ili ako sa širokim pantalonama kombinujete uske majice. Kada su modni dodaci u pitanju budite slobodni da birate upadljivije i glomaznije aksesoare

moda4

Visoke i punije dame: Naglasite ženstvenost

Ukoliko vidite svoju krupniju građu kao nedostatak, nemojte pribegavati sakrivanju ispod vrećaste garderobe. Takav stil možda ostavlja subjektivni utisak da ste prikrili svoje mane, ali ste zapravo time samo u pogrešnom kontekstu naglasili ono što želite da korigujete odevnom kombinacijom. U osnovi svega je da prihvatite svoje obline kao sastavni deo svoje ženstvenosti. Birajte haljine sa preklopom i kombinujte uske majice sa suknjama nejednake dužine. Nikada nećete pogrešti ukoliko odaberete komade sa visokim strukom, koji će upravo naglasiti Vaše obline i ne uskraćujte sebi visoke potpetice. Možete se igrati sa dezenima i preporuka je da kombinujete crne komade sa jarko obojenim.

Uz sve navedeno, vrlo je važno da pri odabiru odevnih predmeta i kombinacija ne zaboravite svoju ličnost. Ukoliko zaista volite haljine sa čipkama i cvetnim dezenima, kupite sebi takvu, iako ste recimo sitne građe i mladoliki. Pravila ponekad postoje da bi se kršila, tako da nemojte biti previše opterećeni korigovanjem utiska koji ostavljate na druge i brinite se da Vas iz ogledala posmatra graciozna, atraktivna, otmena, ali pre svega nasmejana i srećna žena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se