15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Stevanović: Više poštovanja prema stvaraocima Srpske

Polaganjem cvijeća i vijenaca na spomenik za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Zvorniku je danas obilježen 9. januar – Dan Republike Srpske.

Vijence su položili gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Zvornika Zoran Stevanović i Bojan Ivanović, predstavnici Boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida, Policijske uprave, odbornici Skupštine grada, te poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Stevanović je rekao da Republiku Srpsku treba čuvati na način da se svakodnevno radi na tome da ona traje i da se više poštuju njeni stvaraoci.

On je dodao da Srpsku treba čuvati i na način da se više radi, da poslodavci plaćaju uredno svoje obaveze prema državi, da uredno plaćaju radnike, a da radnici poštuju poslodavce i budu posvećeni svom radu.

Stevanović je napomenuo da treba stvarati najbolje uslove za mlade da se obrazuju, te da ne treba dozvoliti da se na odgovorna mjesta postavljaju polupismeni ljudi.

„Poštovanje i očuvanje Republike Srpske jeste i poštovanje epidemioloških mjera, jer i na taj način čuvamo i ljudske resurse, zdravstveni sistem i značajna materijalna sredstva“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, očuvanje Republike Srpske je i očuvanje njenih resursa, šuma, voda, a to je i čuvanje njenog budžeta.

„Tako se čuva Republika Srpska, a ujedno to je i način da ekonomski i politički bude jača“, rekao je Stevanović.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Lazar Ristić rekao je da je Republika Srpska stvorena voljom srpskog naroda i da se polažući vijence i cvijeće na spomenik poklanjaju sjenima i odaju dužnu poštu i sjećanje na stradale pripadnike Vojske Republike Srpske.

On je dodao da borci Vojske Republike Srpske poštuju svoje običaje i obilježavaju istorijske datume i da će tako biti zauvijek.

„I drugima želimo sve najbolje i da oni slave svoje datume, ali da se ne miješaju u naše stvari, kao što se ni mi ne miješamo u njihove“, rekao je Ristić.

Obilježavanju Dana Republike Srpske prisustvovao je manji broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mjera s ciljem suzbijanja širenja pandemije virusa korona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se