9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

SNSD i koalicioni partneri: Stanivuković od Banjaluke želi napraviti Pjongjang

Šokirani smo i zaprepašteni najavljenom sistematizacijom radnih mjesta gradonačelnika Draška Stanivukovića jer je to kršenje zakona, Ustava i volje građana, rekao je Dragoslav Topić, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, Stanivuković pokušava da stručnu službu Skupštine grada stavi pod svoj kabinet, što nema nigdje u svijetu.

-Ovo je do sad neviđeno u politici i političkom sistemu. Pokušavaju se oduzeti nadležnosti Skupštine grada i ovako nešto možete možda vidjeti samo u Sjevernoj Koreji. Stanivuković od Banjaluke pokušava napraviti Pjongjang – istakao je Topić.

Pozvao ga je da bez oklijevanja objavi kojih je to 13 radnika novozaposleno u Gradskoj upravi koji su potrebni iako je  prije nekoliko dana rekao da ima 200 radnika viška.

-Takođe, tražim da objavi imena ljudi koji upravljaju odjeljenjima umjesto smijenjenih načelnika – dodao je Topić.

Topić je dodao da će o svemu ovome obavijestiti nadležnu inspekciju.

Igor Šukalo, v.d. sekretara Skupštine grada, kazao je da su došli u čudnu situaciju jer gradonačelnik želi da preuzme upravljanje Skupštinom grada.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, istakao je da su jasno definisane koje su obaveze gradonačelnika, a koje Skupštine grada.

-Gradonačelnik je ranije govorio da se pomirimo i prihvatimo to što je on pobijedio, kao što on prihvata da mi imamo većinu u Skupštinu, a sada je sam sebe demantovao. Pozivamo ga da odustane od ovakvih stvari jer su one apsurdne – rekao je Ilić.

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka, kazao je da je sistematizacija radnih mjesta grub pokušaj kršenja izvršne i zakonodavne vlasti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se