3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Snijeg na prevojima otežava saobraćaj

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je zbog snijega odvijanje saobraćaja otežano na prevojima Han pogled i Crni vrh, te na dijelovima puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je danas iz preduzeća „Zvornikputevi“.

Na prevoju Han pogled visina snijega iznosi oko 60 centimetara, dok na kolovozu ima raskvašenog snijega do jednog centimetra.

Na prevoju Kaštelj regionalnog puta Šekovići-Kaštelj visina snijega iznosi oko 30 centimetara, sa ugaženim i raskvašenim snijegom na kolovozu.

Na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha visina snijega iznosi oko 20 centimetara, bez ugaženog snijega.

Na dijelu regionalnog puta od Milića do Skelana, granica prema Srbiji, visina snijega iznosi do 20 centimetara, sa ugaženim snijegom na kolovozu do dva centimetra.

Visina snijega u nižim dijelovima birčanske regije iznosi oko 10 cantimetara, kolovozi su mokri i bez snijega

Ekipe „Zvornikputeva“ su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz „Zvornikputeva“ podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, upozoravajući da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prvohu Han pogled, u Karakaju i Bratuncu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se