23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Dobićemo 100.000 ruskih vakcina, prevareni smo sa pričom o Kovaksu

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će od Rusije stići oko 100.000 doza vakcina, a da smo prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci preko Kovaksa.

„Mi smo bukvalno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci preko Kovaksa. Sada vidimo da EU namjerava ili se pokušava saopštiti javnosti da će zatvoriti isporuke dok ne završi svoje potrebe. Vidjećemo kako će se to odvijati. Razvijamo sa Srbijom dogovor oko toga. Upotreba vakcina je veoma složeni i narednih dana ćemo morati ponovo razgovarati na temu kako se kretati kroz taj problem“, rekao je Dodik i dodao da je Republika Srpska od strane zajedničke koordinacije za nabavku platila šest miliona evra, a od toga ništa nije dobila.

Postoji veliki broj narudžbi za rusku vakcinu, ali pokušava se da u narednim danima dobijemo određen broj vakcina.

„Posljednje garancije koje smo dobili koje moramo uslovno da prihvatimo je da ćemo imati oko 100.000 vakcina od Rusije, nabavićemo vakcine i od Kine i konačno će proraditi ovaj zajednički projekat, tako da će Republika Srpska ući u proces vakcinacije“, rekao je Dodik, prenosi ATV.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se